Dræb en muldvarp og tjen en tyver: Kommune udlover dusør for skadedyr

Haderslev Kommune tager imod muldvarpehaler den første onsdag i hver måned.
Haderslev Kommune nu indfører nu en belønningsordning til borgere, som bekæmper muldvarpe.
Haderslev Kommune nu indfører nu en belønningsordning til borgere, som bekæmper muldvarpe. Foto: Scanpix arkiv

Haderslev indfører belønningsordning, hvor borgere får tyve kroner for en muldvarpehale.

Mange husejere er trætte af de små, brune jordvolde, der skyder op på græsplænen, når muldvarpe hærger i haverne. I Haderslev Kommune er formand for udvalget for plan og miljø lige så træt af det lille skadedyr, som også hærger i de offentlige parker.

Derfor indfører Haderslev Kommune nu en belønningsordning, hvor borgere som bekæmper muldvarpe kan få tyve kroner for at indlevere en muldvarpehale.

Det skriver DR Syd.

- Det er dejligt, at muldvarpene bliver holdt nede. Det er jo et helvede at have muldvarpe, der kører rundt i vores parker og ødelægger vores græsplæner, siger formand for udvalget for Plan og Miljø i Haderslev, Benny Bonde.

Ordningen har tidligere eksisteret i Haderslev Kommune. Det ligger flere årtier tilbage, og dengang fik man fem kroner per hale. Ordningen er nu genindført blandt andet på opfordring fra borgere, som privat var begyndt at bekæmpe muldvarpe.

Udvalgsformanden mener, at man med en sådan belønningsordning også sikrer en mere human form for udryddelse af muldvarpe.

- I stedet for at folk giver dem gas, så skal man - for at få fat i halen - fange dem med en saks. Og det er en mere human måde at aflive muldvarpe på, siger Benny Bonde.

Halerne kan fremover afleveres hos kommunen den første onsdag i måneden. De skal afleveres i bundter af mindst ti styk, de skal emballeres i gennemsigtigt plast og må ikke være fordærvede.

Benny Bonde regner ikke med, at ordningen vil dræne kommunekassen.

- Det bliver næppe en guldrandet forretning for folk. Muldvarpene er jo svære at fange, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.