Drabssigtet sygeplejerske i brev fra arresten: "Det er som et mareridt, der aldrig ender"

Kæresten anklager politiet for at drive heksejagt på den drabssigtede sygeplejerske.
"Ens liv er revet itu, det har ødelagt mig og min familie og vil efterlade os med sår, der aldrig heler," skriver den drabssigtede sygeplejerske i et brev.
"Ens liv er revet itu, det har ødelagt mig og min familie og vil efterlade os med sår, der aldrig heler," skriver den drabssigtede sygeplejerske i et brev. Foto: Scanpix/arkiv

I mere end syv måneder har en 31-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster siddet varetægtsfængslet for drab og drabsforsøg på patienter på det lokale sygehus.

Politiet efterforsker stadig sagen, mens kvinden nægter sig skyldig i alle anklager.

I et brev, som hun har sendt fra arresten til Ekstra Bladet, fortæller hun nu, hvordan det lange sagsforløb har påvirket hende.

’Det er som et mareridt, der aldrig ender. Som om ens liv stoppede fra den ene dag til den anden. Ens fundament er revet væk under benene’, lyder det i brevet.

Hun skriver blandt andet også:

’Jeg kan ikke sætte ord på, hvad dette gør ved en. Værst er uvisheden og afsavnet og frygten for at miste (...). Ens liv er revet itu, det har ødelagt mig og min familie og vil efterlade os med sår, der aldrig heler (...). Tvivlen på, at man nogen sinde får en normal hverdag igen, bliver større dag for dag’, skriver den 31-årige, der er beskyttet af navneforbud.

Heksejagt

Ifølge kæresten, som Ekstra Bladet har talt med, driver politiet heksejagt mod den 31-årige.

- Min kæreste har længe haft en klar fornemmelse af, at politiet allerede har besluttet sig for, at hun er skyldig. I mangel af beviser prøver de at finde noget snavs, der kan gøre hende utroværdig, siger sygeplejerskens kæreste til Ekstra Bladet.

Sagen mod den 31-årige sygeplejerske begyndte at rulle, efter at en kollega mente at have set den mistænkte stå bøjet over en patient og fifle med en kanyle.

Kollegaen har forklaret til politiet, at sygeplejersken efterfølgende forsøgte at skjule to sprøjter under barmen. Kvinden, som fik præparaterne ind i blodbanen, var nær ved at dø, men hun blev genoplivet.

Dagen efter blev sygeplejersken anholdt og sigtet for et drabsforsøg og tre drab, der alle skal være sket på den samme lange vagt fra 28. februar til 1. marts i år.

Efterfølgende har anklagemyndigheden føjet endnu et drab til sigtelsen, og det påpeges, at fremgangsmåden i alle tilfælde ligner hinanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.