Drabsmistænkt mand får anholdelse opretholdt i tre døgn

En 30-årig mand blev ikke varetægtsfængslet i et grundlovsforhør mandag. Han skal være anholdt i tre dage.
En 30-årig drabssigtet mand fik mandag i Københavns Byret sin anholdelse opretholdt i tre døgn, mens politiet får foretaget en obduktion af en 34-årig kvinde, som han mistænkes for at have dræbt i en lejlighed på Nørrebro. (Anita Graversen/POLFOTO/arkiv)
En 30-årig drabssigtet mand fik mandag i Københavns Byret sin anholdelse opretholdt i tre døgn, mens politiet får foretaget en obduktion af en 34-årig kvinde, som han mistænkes for at have dræbt i en lejlighed på Nørrebro. (Anita Graversen/POLFOTO/arkiv) Foto: ANITA GRAVERSEN/POLFOTO

Den 30-årige mand, som politiet har sigtet for drabet på en kvinde, der mandag morgen blev fundet knivdræbt i en lejlighed på Nørre Allé på Nørrebro i København, har fået sin anholdelse opretholdt i tre døgn.

Det skete i et grundlovsforhør mandag eftermiddag i Københavns Byret.

Her havde politiet krævet ham varetægtsfængslet, men dommeren ville kun gå med til at forlænge anholdelsen, indtil politiet har fået foretaget en obduktion af den døde kvinde.

Obduktionen foretages tirsdag formiddag.

I grundlovsforhøret nægtede manden sig skyldig i drabssigtelsen.

- Min klient nægter sig skyldig, og han har ikke noget imod at besvare spørgsmål, sagde hans forsvarer, advokat Jørgen Lange, i retsmødet, inden dommeren fulgte politiets ønske om at lukke dørene for pressen.

Politiet fik anmeldelsen af drabet mandag morgen klokken halv seks, og ugerningen er ifølge drabschef Jens Møller, Københavns Politi, sket "i løbet af natten eller umiddelbart inden anmeldelsen".

Af sigtelsen, som anklager Lizette Jørgensen læste op i retten, fremgik det, at ofret, en kvinde på 34 år, blev tildelt flere knivstik.

Jens Møller oplyser, at en sigtede og den dræbte kvinde kendte hinanden, men han ønsker ikke at uddybe deres relation.

Der var mandag heller ikke oplysninger om det mulige motiv til drabet.


/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.