DR-værtinde "gik i kønsfælden": Lige et par ord mere, så klapper jeg i

Anja Fonseca er ikke interesseret i at fortsætte en kønsdiskussionen offentligt, skriver hun på Facebook.

DRs kønne vejrvært Anja Fonseca fortryder måske, at hun i weekenden blandede sig i den kønspolitiske debat, da hun postede et facebook-opslag efter en indkøbstur i Føtex.

I hvert fald skriver hun tirsdag på sin profil, at hun ikke er interesseret i yderligere diskussion om emnet.

"...i modsætning til hvad nogen tror er dette nemlig ikke et KÆMPE problem for mig, men faktisk udsprunget af et billede (på min FB profil) med et glimt i øjet og med en henvisning til, at vi også burde reflektere lidt kritisk nogle gange," skriver hun i opslaget. 

Anja Fonseca gik med egne ord "i kønsfælden" med sit oprindelige opslag fra weekenden, hvor hun problematiserer, at pigelegetøj og drengelegetøj er så skarpt opdelt i varehuset Føtex.

Hun understreger sin pointe med to billeder. Ét hvor legetøjet hænger, hvor det er tiltænkt, og et andet hvor, der er byttet rundt på det.  

Det førte til at gratisavisen Metroxpress skrev en artikel, med overskriften "DR-vært angriber Føtex: Se billedet, der forager"

Lige et par ord mere...  

I Anja Fonsecas opslag fra i dag, tirsdag, linker hun til artiklen i Metroexpress. Og selvom DR-værtinden altså ikke havde planlagt at skulle stå i spidsen for en kønspolitisk kamp og i virkeligheden gerne vil ud af debatten igen, ja så har hun alligevel behov for at gøre sine pointer helt klare.

"...lige et par ord mere fra mig, så klapper jeg i," skriver hun, inden hun går i gang med at uddybe sine holdninger. 

"Jeg benægter IKKE, at der er en biologisk forskel mellem M/K. Selvfølgelig er der det, hvilket bekræftes af adskillige studier gennem tiden, MEN køn er OGSÅ en socialkonstruktion.
Når piger opfordres (bevidst/ubevidst) til at lege med ”pigelegetøj” som fx dukker, så fortæller det os allerede fra barnsben at kvindekønnet er ”omsorgskønnet,” skriver hun blandt andet. 
 

Hvor mange og hvilke reaktioner DR-værtens nye opslag kaster af sig må tiden vise. Men Anja Fonseca stempler i hvert fald ud her, lader hun forstå. 

"Dette er ikke et oplæg til yderligere diskussion, jeg er nemlig på barsel og har en lille baby at passe og det vil jeg faktisk hellere bruge tid på," slutter hun af. 

Se opslaget her og det oprindelige opslag fra weekenden nedenunder.

Ak, jeg gik i kønsfælden, lige et par ord mere fra mig, så klapper jeg i – i modsætning til hvad nogen tror er dette...

Opslået af Anja Fonseca på 15. marts 2016

Øverst: før.Nederst: efter.Selv tak Føtex.#føtex#ligestilling

Opslået af Anja Fonseca på 13. marts 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.