DR-vært blev kuppet under direkte udsendelse

En lektor fra Forsvarsakademiet havde en særlig agenda, da han blev interviewet i P1 Morgen.
Forsvarsekspert brugte muligheden for at komme ud med en vigtig besked, da han var med på en direkte telefonlinje i radioen hos DR.
Forsvarsekspert brugte muligheden for at komme ud med en vigtig besked, da han var med på en direkte telefonlinje i radioen hos DR. Foto: Colourbox

Værterne i P1 Morgen fik sig en overraskelse, da de i morges ringede til Peter Viggo Jakobsen, der er lektor ved Institut for Strategi på Forsvarsakademiet.

Inden Peter Viggo Jakobsen svarede på spørgsmålet, sørgede han nemlig for at sende en anden meddelelse ud i radioen. Det skriver Politiken.

Peter Viggo Jakobsen skulle kommentere på, at Frankrig nu også bomber mål som en del af angrebet på Islamisk Stat i Irak og Syrien.

"Godmorgen, Peter Viggo Jakobsen, Frankrig er jo en del af koalitionen, anført af USA, som bekæmper Islamisk Stat i Irak, men også Danmark, Storbritannien, Tyskland, Australien, Canada, Tyrkiet, Italien og Polen er med i koalitionen. Hvad betyder det, at Frankrig nu også aktivt går ind og deltager med luftangreb?", spørger studieværten lektoren, som er direkte igennem på en telefonlinje.

Her kommer der en noget overraskende meddelelse fra Peter Viggo Jakobsen.

"Inden jeg svarer på det spørgsmål, så har jeg lige en bøn til Orienterings ledelse", siger Peter Viggo Jakobsen, da han er med på en direkte telefonlinje.

"Jeg vil bede dem genoverveje fyringen af Niels Lindvig, fordi ham kan jeg altså ikke undvære. Han er en af de få korrespondenter i Danmark, som ikke bare står og læser op af et manuskript. Han kan træde to skridt baglæns og sætte tingene ind i et historisk perspektiv, så jeg også lærer noget. Derfor opfordrer jeg ledelsen i DR til at genansætte Niels Lindvig", fortsætter Peter Viggo Jakobsen.

Efter den meddelelse går han i gang med sin analyse af Frankrigs bombeangreb.

Den fyrede DR-vært Niels Lindvig er kendt som ekspert, korrespondent og vært fra 'P1 Orientering' og 'Udefra'. Han blev fyret i onsdags i forbindelse med DR's sparerunde.

Da Politiken spørger Peter Viggo Jakobsen, hvorfor han følte, det var vigtigt at komme ud med bønnen om en genansættelse direkte i radioen, var beskeden klar.

"Hvad fanden skulle jeg ellers have gjort? Jeg kunne have skrevet en email til chefen på P1, og hvad ville jeg få ud af det? Jeg så en mulighed her for at gøre opmærksom på, at det er helt tosset, at de har fyret Niels Lindvig. Jeg gjorde det, jeg gjorde, fordi han bare er bedre end alle andre. Han er i særklasse en dygtig journalist, som der ikke er ret mange tilbage af", siger lektoren fra Forsvarsakademiet til Politiken.

Kilde: Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.