DR-programmer nedlægges måske: Lytterne raser

Programvært bekræfter, at "Eksistens" på P1 nedlægges. Kanalchef siger at programplanerne for 2017 ikke er klar. Lytter har startet underskriftsindsamling.
Dagene er formentlig talte for P1-programmerne "Eksistens", "Religionsrapporten", "Netværket" og "Kulturlørdag".
Dagene er formentlig talte for P1-programmerne "Eksistens", "Religionsrapporten", "Netværket" og "Kulturlørdag".
Foto: Erik Refner/Scanpix/arkiv

Ifølge kilder tæt på Kristeligt Dagblad står flere radioprogrammer på DR P1 til at forsvinde ved årsskiftet.

Det er 'Eksistens', 'Religionsrapporten', 'Netværket' og 'Kulturlørdag', der får kniven.

DR vil ikke bekræfte forlydenderne, men P1's nye kanalchef Thomas Buch Andersen (tidligere vært på blandt andet tv-programmet "Detektor" på DR 1, red.) siger til Kristeligt Dagblad:

- P1 er en kanal i bevægelse, og vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan forbedre vores programmer om de mange stofområder, vi dækker. De endelige programplaner for 2017 ligger ikke fast endnu. Men at kernen i P1’s programmer er grundig, appellerende og tankevækkende journalistik, det ligger fast.

 
Thomas Buch-Andersen tiltrådte stillingen som chef på P1 tidligere i år. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix/arkiv

Vært bekræfter lukning

Carsten Ortmann, vært på programmet "Eksistens", som i gennemsnit har cirka 100.000 lyttere hver tirsdag, siger til avisen, at han har fået at vide, at programmet lukker ved nytår.

- Jeg kan ikke sige andet, end at jeg personligt er ret ked af beslutningen, da jeg har lagt meget hjerteblod i programmet og i al beskedenhed synes, det går godt.

Underskrifter samles ind

Den mulige lukning af programmerne har fået lærer og foredragsholder Lærke Grandjean til lave en online-underskriftsindsamling.

I forbindelse med underskriftsindsamlingen "Bevar radioprogrammet Eksistens" på Skrivunder.net skriver hun blandt andet: "Vi må protestere imod en lukning af radioprogrammet Eksistens, som i høj grad er med til at højne den almene viden og det almene debatniveau i Danmark."

Indsamlingen er i skrivende stund tæt på 550 underskrifter og har fået en del kommentarer, som støtter initiativet.

Blandt andet skriver en underskriver: "Det er ønskværdigt at bevare P1-programmet "Eksistens", fordi indhold og form understøtter demokratisk dannelse og dermed det demokrati i Danmark, som altid skal forsvares."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.