DR-program i pinlig bommert

Pludselig blev Martin Luther King 485 år gammel og blandet ind i reformationen og pave Frans' besøg i Malmø. Ærgerlig fejl, siger DR-chef.
Pave Frans under sit besøg i Sverige.
Pave Frans under sit besøg i Sverige. Foto: Ettore Ferrari/Scanpix

Mandag røg DR2 Dagen i de sociale mediers vridemaskine, da en uheldig tastefejl ramte skærmen og blev fanget af vågne seere.

Under dækningen af Pave Frans' besøg i Malmø i anledningen af fejringen af Reformationens 500 års jubilæum stod der pludselig, at opgøret med den katolske kirke blev anført af Martin Luther King.

Martin Luther King var - som bekendt - en amerikansk baptistpræst og borgerrettighedsforkæmper, som blev snigmyrdet i april 1968.

Martin Luther King skulle således have været 485 år gammel, da han faldt for en snigskyttes kugler.

Ifølge chef for DR2 Dagen, Louise Puck, så blev fejlen hurtigt rettet. (Se udsendelsen her - begynd lidt  før 09.00 minutter)

- Vi rettede hurtigt fejlen under udsendelsen. Fejlen blev også beklaget under udsendelsen. Det er en fejl, vi selvfølgelig ærgrer os meget over, siger Louise Puck til Avisen.dk.


Louise Puck, chef for DR2 Dagen. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Hun fortæller også, at værterne ikke på noget tidspunkt sagde "Martin Luther King", men alene sagde "Martin Luther".

På de sociale medier var Børne- og Ungdomsborgmester i København, Pia Allerslev (V) hurtigt ude efter DR med kommentaren "... og det betaler vi til", mens der på Facebook faldt kommentarer som "Så Martin Luther King var altså 485 år gammel, da han blev skudt?" og "Synes I ikke selv at det her er lidt pinligt DR?"
 

DR2 Dagen er ikke tilstede på de sociale medier, og har således som medie ikke kommenteret på opslagene på Facebook og Twitter, men Louise Puck skrev på sin private Facebook-profil: "Indrømmet: Lige lovlig kreativt mash up af Reformationen og amerikansk historie i grafik i DR2 Dagen i går. Heldigvis var værterne vågne, så fejlen under udsendelse blev rettet og beklaget."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.