DR løfter sløret: Det sker der i 'Arvingerne'

Det nye år skydes i gang med 'Arvingerne II'. Og der er ikke blevet fred og harmoni på Grønnegaarden.
'Arvingerne II* har premiere 1. januar kl. 20 på DR1.
'Arvingerne II* har premiere 1. januar kl. 20 på DR1. Per Arnesen/DR

DR's stor-roste dramaserie 'Arvingerne' er snart tilbage på skærmen med en ny sæson. Det første af syv afsnit ruller over skærmen 1. januar klokken 20 på DR1.

Og hvad vil der så ske i den nye omgang af serien? Bliver alt lykke og idyl, eller fortsætter fejden om Grønnegaarden? I en pressemeddelelse løfter DR lidt af sløret.

Signe dyrker hamp

I den nye sæson kæmper Signe (spillet af Marie Bach Hansen) - der arvede gården - for at få sit hampe-landbrug op at stå. Hun drømmer om at gøre stedet til samlingspunkt for sine søskende og resten af familien.

Banken og de økonomiske rådgivere mener dog, at Signes pionerprojekt med industrihamp er for usikkert. Heller ikke forældrene John og Lise (Jens Jørn Spottag og Anette Katzmann) er trygge ved ideen. Men det gør hende kun endnu mere målrettet og villig til at gå nye veje. Signe får opbakning til sine ambitiøse planer hos sine søskende og i resten af Grønnegaard-klanen, men deres alternative livsførelse begynder langsomt at få store konsekvenser, også for hende.

Frederik flytter på landet

Frederik (Carsten Bjørnlund) er fast besluttet på at skabe orden og starte på en frisk med sin familie. Sammen med konen Solveig (der var utro med Frederiks bror Emil i sæson 1) og børnene er han vendt tilbage til en gammel fælles drøm om at bo tæt på naturen og er flyttet ind i et ufærdigt drømmehus på en naturgrund ud til havet.

Hele familien prøver at samarbejde om projektet, men det er langt fra venner, skole og arbejde, og Frederiks gamle dæmoner truer lige under overfladen.

Emil har udrejseforbud fra Thailand

Projektet besværliggøres ikke mindst af af lillebror Emil (Mikkel Boe Følsgaard), der sidder i problemer til halsen i Thailand.

Da det gik op for Emil, at han ikke ville få en krone efter sin mors død, besluttede han - for første gang i sit liv - selv at tage ansvar. Han rejste til Thailand, fik solgt sit elskede ressort og afviklet lånet til den thailandske mafia. Men til afskedsfesten blev han arresteret for besiddelse af marihuana.

Igen må han bede om hjælp, og Gro skaffer pengene til hans kaution. Efterforskningen har været i gang lige siden, og der er hele tiden nye led, der skal betales for at få en afslutning på sagen. Imens har Emil udrejseforbud og skal ustandseligt testes og afhøres.

Gro flytter sammen med Robert

Gro (Trine Dyrholm) og kæresten Robert (spillet af norske Trond Espen Seim) er flyttet sammen, efter han forlod kone og børn i Hamborg. Gro er blevet museumsinspektør på det prestigefulde 'Kunsthallen', og samtidig arbejder parret arbejder tæt sammen om at få solgt Veronikas værker til de rigtige samlere.

Men Emils advokater kræver flere og flere penge, og Gro har fået smag for at skabe mystiske og lyssky værker i Signes kælder for at skaffe penge til hans løsladelse. En forretning, der truer de fire arvingers fremtid.

Thomas flirter løs

Gros ret så skæve far, Thomas (spillet af Jesper Christensen), bor fortsat i sin skurvogn i baghaven.

Thomas er utrolig lettet over, at Signe fik Grønnegaard og gav ham lov til at blive. Efter sorgen over at miste Veronika og usikkerheden omkring fremtiden på Grønnegaard, er han nu for alvor blomstret op. Han er vild med Signes hamp-drømme på markerne, er fuld af inspiration og livsglæde og har spillejobs og flirterier kørende - og følelsen af at have hele livet foran sig igen.

Ligesom med den første sæson af 'Arvingerne' er Maya Ilsøe hovedforfatter af sæson 2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.