DR legende takker af: Man skal stoppe, mens legen er god

Mogens Rubinstein har haft sin sidste arbejdsdag i DR. Pensionisttilværelsen skal bruges på børn og bøger.
Mogens Rubinstein har sendt sin sidste udsendelse. Han stopper efter 38 år i Danmarks Radio.
Mogens Rubinstein har sendt sin sidste udsendelse. Han stopper efter 38 år i Danmarks Radio. Foto: Simon Læssøe/Scanpix/arkiv

Den snart 68-årige Mogens Rubinstein sagde lørdag farvel og tak i programmet Orientering med den korte afskedssalut "Det var mit sidste bidrag til public service".

Selvom det er 38 år siden, han første gang tændte for det elektriske udstyr i radiofonien, så blev der hverken gjort specielt meget ud af det eller givet nogen dybere forklaring på, hvorfor han stopper.

- Jeg er så imponeret over min gamle veninde Ulla Terkelsen, som bare kører derudad stadigvæk, og jeg har kæmpe respekt for hende. Sådan er man så forskellige, og jeg synes, det er det rigtige tidspunkt at stoppe. Jeg har næsten prøvet alt i DR nu, og så skal man stoppe, mens legen er god. Det er meget banalt sagt, men det er det, det i og for sig drejer sig om, siger Mogens Rubinstein til BT.

Ulla Terkelsen er 72 år og fik for nyligt forlænget sin kontrakt som udlandskorrespondent for TV 2.

Valg og de kongelige

Selvom det er mange år siden, Mogens Rubinstein sidst har dækket et valg i Danmark, så er det det, han oftest er kendt for.

Men ud over valgstudierne, så har en været vært på Pengemagasinet i mange år og rapporteret fra Christiansborg.

Det royale stof har også været en del af Mogens Rubinsteins virke på DR.

- Jeg har lavet mange transmissioner fra kongelige begivenheder, og dem har jeg haft meget glæde ved at lave, for en stor del af arbejdet er planlægning og lige med kongestoffet, er der ekstremt mange eksperter foran skærmene, så der skal man være ekstremt forberedt. Da Joachim og Alexandra blev gift i 1996 om vinteren, var der dækket af sne og is, så kablerne frøs til, så vi skulle lige tø dem op og blev derfor meget forsinkede. Der fik jeg brugt al den lommeuld, som jeg kunne skrabe op af lommen, fortæller Mogens Rubinstein, som mistede sin hustru i 2008, til BT.

Det nyvundne otium skal bruges på de to sønner og fem børnebørn. Og så skal der også skrives flere bøger og holdes foredrag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.