DR-legende stopper efter 40 år

Monica Krog-Meyer har sagt sit engagement med Danmarks Radio op og stopper som radiovært efter 40 år.
Monica Krog-Meyer har udover over sit virke i radioen også oversat bøger, indtalt lydbøger og holdt foredrag om sit liv i mediebranchen.
Monica Krog-Meyer har udover over sit virke i radioen også oversat bøger, indtalt lydbøger og holdt foredrag om sit liv i mediebranchen.
Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv

Helt frivilligt har den populære radiovært Monica Krog-Meyer sagt stop og forsvinder fra æteren.

"Så lukker jeg radiokapitlet (helt frivilligt) og siger tak for over 40 år. Fra P3 via P4 til P5 i DR. Med afstikker til GuldFM og meget andet."

Det skriver hun på sin Facebook-profil, hvor hun også fortæller, at "Monicas Mødested" på P5 lukker og slukker med en sidste udsendelse 23. oktober.

Den nu 66-årige Monica Krog-Meyer stopper dog ikke sit arbejdsliv, men hun slukker for radio-mikrofonen og vil lade sin pen fylde ord i mediet POV International.

Og så fortsætter hun sit arbejde som foredragsholder, hvor hun blandt andet taler om plus-alderen. Det at være mormor og pensionist - og så selvfølgelig om sit lange liv som en af radioens kendte stemmer.

Det var et job som studentermedhjælper, der i 1974 bragte hende til DR. I 1976 fik hun sin radio-debut, men det var først i 1982, hun blev fastansat.


Monica Krog-Meyer blev i 1976 ansat som speaker af Jørn Hjorting. Billedet her er fra 1996, hvor Jørn Hjorting og Monica Krog-Meyer forlod DR til fordel for den hedengange Radio2, som blev drevet af TV2. Foto: Kurt Petersen/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.