DR holder kendte tv-værters løn hemmelig

DR vil ikke fortælle, hvad Pilou Asbæk og de andre værter og chefer fik for det skandaleramte Eurovision-show i maj.
Lønnen på de tre Eurovision-værter vil DR ikke ud med. Det er forkert, mener medie-ekspert.
Lønnen på de tre Eurovision-værter vil DR ikke ud med. Det er forkert, mener medie-ekspert. Foto: Scanpix

DR nægter at oplyse, hvad de tre værter og de to chefer på det store Eurovision-show i København fik i løn. Det skriver BT.

I oktober fremlagde DR det samlede materiale for kontakten med projektselskabet, der stod bag det store Eurovision-show, der blev afholdt i København i maj. Alligevel er det umuligt at få at vide, hvad værterne Pilou Asbæk, Nikolaj Koppel, Lise Rønne og cheferne fik for det stort opslåede show.

Berlingske Nyhedsbureaus anmodning om aktindsigt i lønningerne er blevet afvist med radio- og fjernsynsloven og offentlighedsloven som begrundelse.

Ekspert er uenig
DR fremhæver blandt andet radio- og fjernsynslovens paragraf 86, stk. 1, der siger, at 'sager og dokumenter vedrørende DR's programvirksomhed og forretningesmæssige forhold er undtaget fra lov om offentlighed i forvaltningen'.

Oluf Jørgensen, der er forskningschef og mediejurist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er ikke enig med DR.

"Det er interessant, at DR henviser til både radio- og fjernsynsloven og offentlighedsloven. DR tvivler åbenbart selv på, om den særlige undtagelse i radio- og fjernsynsloven kan bruges," siger Oluf Jørgensen.

Oluf Jørgensen mener, at Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæks løn skal frem i lyset.

"For værterne mener jeg klart, at man efter offentlighedslovens regler har krav på at få aktindsigt i de enkelte ansattes lønforhold. Det gælder også for engangssummer, der betales for at være studievært i et show," vurderer Oluf Jørgensen.

Kilde: BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.