DR: Derfor sender vi så mange genudsendelser

Efter kritik af DR’s mange genudsendelser henover sommeren, forklarer mediedirektøren, hvorfor kanalen sender de samme programmer igen og igen.
De mange genudsendelser, der kører på TV hver sommer, irriterer folk. Men DR har en forklaring på, hvorfor de genbruger tidligere sendte udsendelser i sommerperioden.
De mange genudsendelser, der kører på TV hver sommer, irriterer folk. Men DR har en forklaring på, hvorfor de genbruger tidligere sendte udsendelser i sommerperioden. Foto:Scanpix/Arkiv

Hvordan kan Danmarks Radio slippe af sted med så mange genudsendelser?

Sådan spørger Bettina Post i et blogindlæg på Avisen.dk, som har opildnet til vild kritik af Danmarks Radio på vores Facebookside.

Læserne er nemlig trætte af, at der om sommeren er rigtig mange genudsendelser i tv.

Kan du gætte sommerens mest sete DR1-programmer? Få svaret her

- Det er dødssygt med gamle film og gamle genudsendelser. Beck, Wallander, Barneby, Vera og så videre har været sendt masser af gange, skriver Anne for eksempel i en kommentar på Facebook.

- Jeg føler det nedværdigende, at de kan tro, at vi gider blive ved med igen og igen at se oldgamle serier. Sluk for TV, ja da, det kan enhver finde ud af, men det er ikke fair, med alle de licenspenge vi stadig SKAL betale, skriver en anden Facebook-bruger, Tove.

Til glæde for seerne

Men grunden til, at der er så mange genudsendelser på DR om sommeren, er ganske simpelt, at færre ser tv i sommerperioden. Det forklarer mediedirektør i DR, Gitte Rabøl, i en mail til Avisen.dk:

- Sidste sommer så danskerne 20 procent mindre tv i forhold til vinteren 2014-15. Derfor vælger vi i DR at sende flere nyproduktioner, når dagene igen er blevet kortere, og vi ved, at flere ser med og dermed får glæde af programmerne, skriver Gitte Rabøl.

Hun mener desuden, at genudsendelserne kan være til glæde for dem, der ikke fik set programmerne første gang, de blev sendt.

Jeg nyder at se vores programmer igen

Men Gitte Rabøl har også forståelse for dem, der er trætte af at skulle se de samme programmer igen og igen:

- Jeg kender da godt fornemmelsen af, at man lige har sat sig til rette og så finder ud af, at man har set programmet før. Heldigvis har de fleste af os jo en fjernbetjening inden for rækkevidde og kan ramme et nyt program på en af de andre DR-kanaler. Eller finde et program på DR TV på nettet, som vi ikke har set før, skriver hun.

Gitte Rabøl sætter selv pris på, når bestemte tv-udsendelser bliver genudsendt:

- Jeg nyder hver gang, jeg falder ind i DR2-serien Sagen Genåbnet. Og Spooks, som vi sender henover sommeren, kan også sagtens tåle et gensyn eller to, skriver hun i mailen til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.