DR: Derfor laver vi omstridt druk-program

Det drejer sig ikke om sjov og ballade, men tværtimod om problemerne ved unges alt for store alkoholforbrug, siger DR om heftigt diskuteret program.
Vi vil ikke vise sjov og ballade, men problematisere unges druk, siger DR Ung om omstridt program.
Vi vil ikke vise sjov og ballade, men problematisere unges druk, siger DR Ung om omstridt program. Peter Elmholt, Scanpix

- Det er helt misforstået. Vi er ikke ved at lave en public service-sponseret druk-konkurrence.

Det siger redaktionschef på DR Ung Kasper Tøstesen som reaktion på den voldsomme kritik, der er kommet i kølvandet på en annonce, hvor ungdomskanalen DR3 søger unge til at drikke igennem, mens kameraerne ruller.

Læs: "Helt gak, DR": Inviterer unge til heftig druk

- Nogle tror, vi laver et program, der bare viser en masse unge, der går i byen og drikker, og hvor skørt og sjovt, det er. Det er lidt af en misforståelse, fastslår han.

Unge kender ikke konsekvenserne

- Vi vil gerne sætte fokus på unge og druk. For rigtig mange unge drikker ekstremt meget.  Mange af dem så meget, at de kan betegnes som alkoholikere. Men samtidig er de unge meget lidt bevidste om konsekvenserne af deres alkoholvaner, så dem vil vi gerne belyse, siger Kasper Tøstesen.

DR3 vil også meget gerne finde forklaringen på, hvorfor de unge drikker så meget, som de gør. Men nøjagtig hvordan de unges alkoholproblemer bliver belyst i det program, der først kommer engang i det nye år, kan redaktionschefen ikke i øjeblikket komme med et svar på.

Opfordring til livsfarlig adfærd

- Vi har i øjeblikket et udviklingsarbejde i gang. I første omgang har vi meldt ud, hvad det er for nogle personer, vi søger. Og det er det opslag, der har fået nogle til at tro, at det er det modsatte budskab, vi vil komme med, siger han.

Caster på DR3 Anette Toftgård har til Realityportalen.dk forklaret, at kanalen gerne vil følge nogle personer, der ved, de drikker så meget, at risikoen for blackout er lig 100 procent.

Det har fået alkoholekspert Janne Schurmann Tolstrup fra Statens Institut for Folkesundhed til at kritisere tv-kanalen for at opfordre til potentielt livsfarlig adfærd.

Kun med på en kigger

Men Kasper Tøstesen understreger, at kanalen kun er med på sidelinjen.

- Det er en vigtig pointe, at vi kun følger nogle unge, som drikker. Det bliver ikke DR3, som drikker de unge fulde, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.