Den dag de fremmede forsvandt

DR-chef: Derfor fortæller vi om de lediges videre skæbne nu

I en artikel på DR.dk har man siden i går kunne læse, hvad der er blevet af de 11 arbejdsløse fra 'Den dag de fremmede forsvandt'. Ifølge den program-ansvarlige burde DR tidligere have givet de oplysninger.
Connie (yderst til højre), der skar salathoveder i 'Den dag de fremmede forsvandt', er stadig ledig og aktivt jobsøgende, fremgår det af artiklen på DR.dk, som DR har valgt at bringe, fordi rigtig mange er interesserede i, hvad de 11 deltagere mon laver i dag.
Connie (yderst til højre), der skar salathoveder i 'Den dag de fremmede forsvandt', er stadig ledig og aktivt jobsøgende, fremgår det af artiklen på DR.dk, som DR har valgt at bringe, fordi rigtig mange er interesserede i, hvad de 11 deltagere mon laver i dag. STV Production A/S

11 arbejdsløse danskere blev med ét slag kendt i hele Danmark, efter de medvirkede i DR's meget sete - og meget omdiskuterede - programserie 'Den dag de fremmede forsvandt'.

I går, fredag, 11 dage efter programmet rullede over skærmen for sidste gang, valgte DR i en artikel på DR.dk at fortælle, hvordan det er gået de 11 ledige, der i en uge prøvede kræfter med ufaglærte job, som normalt udføres af udenlandske arbejdere. Af de 11 er syv i dag i job eller praktik, skriver DR.dk.

LÆS OGSÅ: Sådan er det gået deltagerne i DR's jobeksperiment

Ansvarlig for programmet, nyhedsredaktør for DR1 Henriette Marienlund, fortæller, at DR har valgt at fortælle om de 11 lediges videre skæbne, fordi det optager rigtig mange mennesker.

- Rigtig mange har interesseret sig for, hvordan det er gået dem, siger Henriette Marienlund til Avisen.dk.

Hvorfor skulle der gå så lang tid, før I fortalte det? Det er jo efterhånden en del dage siden, sidste program blev sendt.

- Ja, og set i bagklogskabens ulideligt klare lys kunne det godt have gået hurtigere.

Til debat i 'Presselogen'

I morgen, søndag, stiller Henriette Marienlund op til debat i 'Presselogen' på TV2 news, hvor hun skal diskutere 'Den dag de fremmede forsvandt' med socialrådgivernes tidligere formand, Bettina Post, der er indædt modstander af programmet.

Bettina Post mener, at de ledige blev ydmyget blandt andet fordi seerne ikke fik den fulde historie om de 11 arbejdsløse.

En af deltagerne, pædagogen Jes Lund-Jacobsen, har tidligere til Avisen.dk sagt, at han ikke kunne forstå, at DR ikke i forbindelse med udsendelserne nævnte, at han er begyndt i et løntilskudsjob som støttepædagog. I den nye artikel på DR.dk nævnes jobbet.

Har I lavet artiklen om, hvad deltagerne laver nu, for at være på forkant med den kritik, I måske får i 'Presselogen' i morgen?

- Nej, det har vi ikke. De to ting hænger ikke sammen overhovedet. Vi har lavet artiklen, fordi den indeholder informationer som en masse mennesker har efterspurgt.

Ikke en del af eksperimentet

Da vi skrev om Jes Lund-Jacobsen, der følte sig forkert fremstillet i programmet, sagde du, at oplysningen om hans løntilskudsjob ikke var relevant i forbindelse med 'Den dag de fremmede forsvandt'. Hvorfor så komme med den nu?

- Jeg vil gerne understrege, at jeg holder fast i, at oplysningen IKKE var relevant for programmet. Programmets helt klare ramme var selve eksperimentet - at de ledige i en uge fik mulighed for at prøve kræfter med et job - og hvordan det så gik dem. Hvis man begynder at blandet alt muligt andet ind i det, bliver det noget rod.

- At vi nu fortæller, hvordan det efterfølgende er gået de 11 ledige skyldes - som jeg før sagde - at rigtig mange gerne vil vide det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.