DR-boss fløj på job for over en halv million

- Det er helt i orden, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn til Ekstra Bladet om nyhedsdirektør Ulrik Haagerups hundedyre flyrejser.
Ulrik Haagerup tjener ifølge Ekstra Bladet 1,7 millioner om året - den særlige ordning med flytransport er ikke medregnet.
Ulrik Haagerup tjener ifølge Ekstra Bladet 1,7 millioner om året - den særlige ordning med flytransport er ikke medregnet. Lars Helsinghof Bæk/Scanpix

Næsten 600.000 licenskroner er på tre år blevet brugt på at transportere DR's nyhedsdirektør på job.

Ulrik Haagerup er blevet fløjet fra sit hjem i Ry ved Skanderborg og til DR-byen i København - og hjem igen - skriver Ekstra Bladet i dag.

Helt præcis er der brugt 571.841 kroner på at transportere direktøren standsmæssigt frem og tilbage, oplyser Ekstra Bladet.

Og det synes generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, er i orden:

- Ulrik Haagerups samlede aftale med løn og transport er rimelig i forhold til den stilling og med det ansvar, han har. Den er godkendt af den tidligere ledelse og af DR’s bestyrelse, siger Maria Rørbye Rønn til avisen.

Ifølge Ekstra Bladet tjener Ulrik Haagerup knap 1,7 millioner kroner om året foruden pension. Flytransporten er ikke medregnet i lønnen.

Bent Greve, professor i samfund og ledelse hos Roskilde Universitet, siger, at det er et "stort beløb", DR har brugt på transport.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.