DR: 'Bonderøven' krænket af internetbutik

Butiksejer orkede ikke retssag.
Bonderøvens bukser er blevet centrum i et opgør mellem DR og en lille internetbutik.
Bonderøvens bukser er blevet centrum i et opgør mellem DR og en lille internetbutik. Foto: Scanpix/arkiv

Danmarks Radio er gået til forsvar for tv-programmet 'Bonderøven'. Programmets navn er blevet krænket af en lille buksebutik, lyder det.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den lille internetbutik mckorman.com, der forhandler en særlig slags beklædning har fået advokater fra DR på nakken.

Indehaver Jesper Tønnesen sælger nemlig også den slags bukser, som Frank Erichsen, bedre kendt som 'Bonderøven' har på i tv-programmet, der i flere år har suget seere til sig.

Han kalder bukserne for 'Bonderøvens bukser'.

- DR Jura krævede, at vi stoppede med at kalde dem Bonderøvens bukser, selv om det er præcis den type bukser, som Bonderøven går i, siger Jesper Tønnesen til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Så vi stoppede bare. Vi orkede ikke slagsmålet med DR, selv om det var vanskeligt at forstå, hvad DR kunne have imod, at vi sælger bonderøvs-bukser til de mange, som gerne ville eje nogle. DR sælger dem ikke selv, så hvorfor gider DR bruge kræfter på at være efter os, spørger han.

DR vil dog ikke kommentere historien over for Ekstra Bladet. 

Presschefen i Danmarks Radio Jakob Wickmann Elkjær bekræfter i en skriftligt meddelelse, at ’det var vores opfattelse, at deres brug af ’Bonderøven’ Frank i deres markedsføring af bukser krænkede DR’s varemærke til tv-programmet ’Bonderøven’.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.