DR-ansatte strejker efter fyring af kollega

P1 Orienterings redaktion har her til formiddag nedlagt arbejdet, efter Niels Lindvig blev sendt hjem i morges. Strejken har nu bredt sig til resten af DR Danmark i Københavns medarbejdere.
DR-ansatte har nedlagt arbejdet efter Niels Lindvig blev fyret. 
DR-ansatte har nedlagt arbejdet efter Niels Lindvig blev fyret.  DR

P1 Orientering har nedlagt arbejdet frem til midnat, efter deres kollega Niels Lindvig blev bortvist fra DR.

"Niels fik her til morgen sin fyreseddel, og med den fulgte beslutningen om at fritstille ham. Det er det samme som at sige, at han ikke må arbejde i sin opsigelsesperiode, og at han ikke uden ledelsens tilladelse må vise sig i DR i den periode. Det synes vi selvfølgelig er lidt barsk," forklarer tillidsrepræsentant Tage Baumann til fagbladet Journalisten.dk

Strejken har her til eftermiddag bredt sig til resten af medarbejderne i DR Danmark i København.

"Manglende økonomisk ræson"

De ansatte på Orientering-redaktionen mener, at arbejdsforbudet mod Niels Lindvig strider imod deres beslutning om at spare.

"De ser det her arbejdsforbud over for Niels, og de forstår ikke logikken i det. Vi er blevet pålagt at spare 1 mio. kr., og så beslutter huset, at Niels skal gå uvirksom i et helt år for sin løn. Det er mere end halvdelen af besparelsen, som vi ikke får noget for. Det kan kollegerne ikke forstå," fortæller Tage Baumann.

Niels Lindvig føler sig ligeledes forbigået af DR's ledelse og overvejer at lægge sag an mod dem.

"Jeg vil gerne føre sag om uberettiget fyring, aldersdiskrimination og muligvis politisk fyring. Men nu får vi se," sagde Niels Lindvig.

Se hele brevet fra P1 Orientering til DR's ledelse her.

Kilde: Journalisten.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.