Dot Wessman taler ud: Derfor gik Messerschmidt

I de sidste otte år har hun været kendt for at være kvinden bag Dansk Folkepartis stemmesluger, Morten Messerscmidt. Tidligere på året blev de skilt, og nu forklarer bakkesangerinden Dot Wessman, hvad der skete.
Dot taler ud om bruddet med politikeren
Dot taler ud om bruddet med politikeren FOTO: Scanpix

Bubber, redigeret af Lisbeth Madsen, Ude & Hjemme, Aller Media

Første februar vågnede bakkesangerinden Dot Wessman tidligt ved siden af sin kæreste i deres lejlighed i Bruxelles. Hun rakte ud efter sin telefon, som havde været sat på lydløs natten over. På displayet var der 20 ubesvarede opkald. Fra det øjeblik var hendes liv ikke mere det samme.

Det skulle vise sig, at Dot Wessmans 22-årige datter, Johanne, var kørt galt i en soloulykke, og det var rigtigt slemt. Da Dot kort efter styrtede ud ad hoveddøren uden så meget som en pakket taske, kastede hun et hurtigt blik på den lejlighed, som havde været hendes andet hjem i de sidste seks år.

– Jeg havde en meget klar mavefornemmelse, der sagde: Her kommer jeg ikke tilbage til, siger Dot Wessman.

Rikkes mareridt: Hun vågnede med sin stalker i sengen. Se historien på Udeoghjemme.dk

Bakkesangerinden og den 23 år yngre politiker

Dot var singlemor til to teenagepiger, da hun for godt otte år siden tog i Grøften i Tivoli med nogle venner. Ved et andet bord sad Morten Messerschmidt.

– Jeg vidste ikke, hvem han var, siger Dot, som ikke kunne undgå at bemærke ham, da han kom over til hendes bord, hvor han kendte flere i selskabet.

- Han var sjov og kendte sit eget værd, siger Dot, som efterfølgende ikke tænkte mere på den unge politiker.

Et par uger efter dukkede han op igen. Denne gang på en avisforside, hvor han blev anklaget for en række usande påstande. Det hele skulle være foregået den aften i Grøften, hvor Dot faktisk havde været et af de nærmeste vidner. Da hun læste artiklerne og hørte folks forargelse, rev det i hendes retfærdighedssans.

– Jeg vidste, at det ikke var sandt, og jeg kan ikke klare, når noget er forkert.

Amanda Sisse om kritikken: Derfor får William lov at bruge neglelak. Se mere på Udeoghjemme.dk

Uden bagtanke ringede hun til Morten Messerschmidt og sagde nøjagtigt, hvad der faldt hende ind.

– Jeg er ked af alt det, de skriver om dig. Jeg ved, det ikke er sandt.

Hendes støtte ikke bare lettede Messerschmidt. Han havde også brug for, at hun sagde det offentligt. Dot overvejede et stykke tid. Det var et stort skridt at blande sig i debatten, og det ville være lettere at lade være. Alligevel rømmede hun sig og gik ud med sit budskab.

Som tak for hendes ord inviterede den 23 år yngre Morten Messerschmidt hende på middag. I løbet af den aften blev aldersforskellen pludselig så lille, at den ikke betød noget. De forelskede sig og blev et par.

Helst ikke SÅ meget modgang

Men som bekendt er det i modgang, at man for alvor beviser, hvad man er lavet af. Modgangen kom bragende den morgen i februar, da Dot så de 20 ubesvarede opkald på sin telefon. Datteren Johanne var kørt galt på vej til en ven i Helsingør. Hun var hverken påvirket eller havde kørt for stærk. En pletvis glat vej havde fået hende til at miste herredømmet over sin lille Fiat, og da hun ramte to træer, slog alle airbags ud. Udenpå havde Johanne ikke fået så meget som en rift. Men hendes hjerne havde taget svært skade.

De otte år som Dot Wessman og Morten Messerschmidt havde sammen er slut. Johanne og sygdom fyldte for meget. Hvordan kan man gå fra et andet menneske i den situation?

– Jamen, et eller andet sted kan jeg godt forstå det. Han kunne jo gå ind ad den ene dør i Bruxelles, hvor solen skinnede, hvor han var med i alting, og hvor der skete en masse. Og så kunne han gå ind ad den anden dør her, hvor der var sorg. Det er let at falde ind i solen, siger Dot med et overbærende smil.

Kan du virkelig forstå ham?

– Jeg forstår måske ikke, at man tør vælge sig selv på den måde. Han kunne jo risikere, at jeg var gået helt ned og ikke kunne tage mig af Johanne.

Bruddet er ikke det værste

Men Dot vil ikke klage. Især ikke over bruddet med Messerschmidt.

– Skilsmisser er selvfølgelig hårde. Nogle går helt ned. Men i forhold til alt det andet, jeg går igennem, er det altså ikke det værste.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.