Dortmund-stjerne takker igen nej til Serbien

Neven Subotic kommer ikke til at forstærke det skrantende serbiske landshold i denne omgang.

Dortmund-stopperen Neven Subotic har afvist at vende tilbage til det serbiske fodboldlandshold, hvor han senest optrådte i 2013.

Serbiens nye landstræner, Radovan Curcic, har ellers forsøgt at overtale den stærke forsvarer til et comeback forud for de afgørende kampe i EM-kvalifikationen, hvor serberne er i Danmarks pulje. Holdet møder Portugal 29. marts.

- Vi havde en god snak, og det står klart, at Subotic ikke er klar til at komme tilbage lige nu, siger Radovan Curcic til det serbiske fodboldforbunds hjemmeside.

- Portugal-kampen er lige om hjørnet, og jeg er nødt til at danne mig et overblik over, hvem jeg har til rådighed, for vi har mange alternativer til hver position, siger Curcic.

Subotic meldte fra til landsholdet efter den mislykkede VM-kvalifikation i efteråret 2013, og da han i august sidste år havde overvundet en langvarig knæskade, forsøgte daværende landstræner Dick Advocaat forgæves at lokke ham tilbage til nationalmandskabet.

Midterforsvareren har spillet stærkt for Borussia Dortmund efter vinterpausen, men gør klart, at han stadig skal passe på sit knæ.

- Det er rigtigt, at jeg spiller kampe igen, men jeg får hver dag behandlinger, der skal styrke knæet, og en tilbagevenden til landsholdsfodbold vil ikke være den bedste beslutning for mit helbred, siger Subotic.

Serbien har blot et point efter de første tre kampe i EM-kvalifikationen. Holdet kommer på besøg i Parken 13. juni.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.