Domstol afviser gruppesøgsmål mod Facebook

Da sagsøgeren ikke er privat forbruger, vil domstolen i Østrig ikke tage sagen mod det sociale netværk.
En domstol i Wien har afvist en sag med potentielt store konsekvenser for Facebook, da sagsøgeren ikke er privatforbryder. Det siger en talskvinde for domstolen onsdag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.
En domstol i Wien har afvist en sag med potentielt store konsekvenser for Facebook, da sagsøgeren ikke er privatforbryder. Det siger en talskvinde for domstolen onsdag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. Foto: Colourbox/free

En østrigsk domstol har afvist en sag mod Facebook med potentielt store konsekvenser, da sagsøgeren ikke er privat forbryder.

Det siger en talskvinde for domstolen onsdag ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Bag sagen står den 27-årige jurauddannede østriger Max Schrems, der i spidsen for otte aktivister - og med tilslutning fra 25.000 Facebook-brugere - anklager den amerikanske gigant for at overtræde europæisk lovgivning om persondata på internettet.

Blandt andet kræver sagsøgerne erstatning for Facebooks "ulovlige" sporing af deres data og for mediets involvering i den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA's kontroversielle overvågningsprogram Prism.

Alle sagsøgerne har krævet "et symbolsk beløb" fra Facebook på 500 euro.

Hvis sagen var endt med at gå imod Facebook, kunne det få konsekvenser ifølge den danske it-sikkerhedsekspert Peter Kruse.

- Det vil få konsekvenser for alle, for Facebook er ikke alene om det her. Alle sociale medier indsamler data. Men Facebook er en gigant - den største af dem alle - og derfor er det nærliggende at gå efter dem først, sagde Kruse i april.

Det handler om, at Facebook indsamler og opbevarer såkaldt big data med informationer om blandt andet, hvorfra man rent geografisk logger på tjenesten.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.