Dom slår fast: Fortæl om din stress til jobsamtalen

Du skal altid fortælle til en jobsamtale, hvis du er sygemeldt med stress. Ellers kan en ansættelsen det nye sted annulleres.
Du skal altid fortælle til en jobsamtale, hvis du er sygemeldt med stress.
Du skal altid fortælle til en jobsamtale, hvis du er sygemeldt med stress. Foto: Colourbox

Det kan måske være fristende at søge nyt job, hvis du er sygemeldt med stress på grund af forhold på din nuværende arbejdsplads.

Men ender du med at blive kaldt til samtale, skal du oplyse om din situation. Undlader du at gøre det og får jobbet, kan ansættelsen nemlig annulleres.

Det har Højesteret netop stadfæstet i en dom, hvor en kvinde havde søgt en stilling på et sygehus i en region, hvor hun i forvejen var ansat på et andet hospital, men i en stilling, hun var sygemeldt fra, skriver b.dk.

Fortæl hvorfor du er sygemeldt

Hos Krifa er man bekymret over dommen. Her rådgiver man nemlig ofte medlemmer til at søge væk, hvis de har det dårligt på deres arbejde og er sygemeldt.

- Men det her kunne gøre det svært for dem at finde et nyt job, siger Anette Nilsson, der er centerchef for Krifas Juridiske Center København, til b.dk.

Med dommen in mente opfordrer hun dog til, at man som ansøger sørger for at fortælle, hvorfor man er sygemeldt med stress.

- Årsagen kan jo være en dårlig chef eller nogle specielt dårlige arbejdsforhold. Så giver man en konkret forklaring på, at man er syg af stress, og får fortalt, at man ikke er i nogen særlige risikozone for at blive syg af stress under andre og gode og normale omstændigheder, siger Anette Nilsson b.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.