Dom mod sex-læge bringer jubel: "Det er patienternes dag"

Det vækker glæde hos både anklager og Styrelsen for Patientsikkerhed, at en 49-årig psykiater er blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel.
- Dommen er helt i tråd med den indstilling, vi har givet politiet. Det er patienternes dag i dag, siger enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Petri.
- Dommen er helt i tråd med den indstilling, vi har givet politiet. Det er patienternes dag i dag, siger enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Petri. Foto: Scanpix Model

Det vækker glæde hos både anklager og Styrelsen for Patientsikkerhed, at en 49-årig psykiater er blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel og er blevet frataget sin lægeautorisation efter at have indledt et seksuelt forhold til en patient.

Straframmen var op til ét års ubetinget fængsel, men selvom anklager Dorthe Lysgaard havde krævet, at den 49-årige mand fik mellem otte og ti måneders ubetinget fængsel, så er hun tilfreds med dommen.

- Selve udmålingen forholder jeg mig ikke så meget til. Påstanden var jo, at det skulle være ubetinget fængsel, og det har man fulgt, siger hun til DR Østjylland.

Den 49-årige var anklaget for at have misbrugt sin stilling til at skaffe sig sex med en psykisk syg patient.

Han var desuden tidligere dømt for sex-overgreb mod en kvindelig patient i Norge. Men efter afsoningen kunne han alligevel rejse hjem til Danmark, hvor Sundhedsstyrelsen trods dommen lod ham få autorisation.

Enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Petri håber, at dommen i dag vil være med til at skabe retningslinjerne for lignende sager i fremtiden.

- Dommen er helt i tråd med den indstilling, vi har givet politiet. Det er patienternes dag i dag, siger hun til DR Østjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.