Dolmio-firma: Spis ikke mad fra os hver dag

Kendis-kokken Jamie Olivers færdigmad er meget sukkerholdig og står således dårligt, når det ventes at Storbritannien senere i år præsenterer politisk plan mod fedme blandt børn.
Blandt de færdigretter, som Mars Food advarer imod at spise hver dag er blandt andet 'Uncle Ben’s' og 'Dolmio'-tomatsauce.
Blandt de færdigretter, som Mars Food advarer imod at spise hver dag er blandt andet 'Uncle Ben’s' og 'Dolmio'-tomatsauce. Foto: Scanpix/arkiv

Det har vakt stor opsigt i Storbritannien, at producenten bag produkter som 'Uncle Ben’s' og 'Dolmio'-tomatsauce, Mars Foods, pludselig erklærede, at firmaet vil mærke sine færdigretter for at få folk til at lade være med at spise dem hver dag.

Britiske ernæringseksperter ser Mars Foods beslutning som en mindre revolution og et tegn på erkendelse fra producenternes side om at færdigmad bliver det næste mål for politikernes indgreb af hensyn til folkesundheden.

Det skriver b.dk.

Det er fødevareaktivister, som presser på fra undergrunden i lyset af en ny undersøgelse, som viser, at Storbritannien står til at tage Europa-rekorden i fedme inden for det næste ti-år.

En talsmand for fødevareaktivister i organisationen Sustain siger i følge b.dk til BBC, at firmaer febrilsk "forsøger at vise, at de kan være gode og gøre det rigtige", før en politisk plan mod fedme blandt børn bliver præsenteret senere i år.

- Sandheden er, at intet, der kommer ud af en pakke eller en krukke eller er blevet forarbejdet, vil være særlig sundt for dig, siger talsmanden.

Mars Foods skriver på sin hjemmeside, at man inden for de kommende måneder vil kunne finde 'en liste over ’lejlighedsvise’ produkter – de, der er beregnet til at blive nydt en gang om ugen – og en liste over ’hverdags-produkter’ – inklusiv dem, der gennem de kommende fem år vil blive ændret for at reducere salt, sukker eller fedt.'

Blandt de færdigretter, som Mars Food advarer imod at spise hver dag er blandt andet 'Uncle Ben’s' og 'Dolmio'-tomatsauce. 'Uncle Ben’s' og 'Dolmio'-tomatsauce bliver i øjeblikket markedsført aggressivt i Storbritannien og kan også findes på supermarkedernes hylder herhjemme.

Endnu har ingen andre firmaer fulgt Mars Foods eksempel, men Daily Mail udpeger blandt andre kokken Jamie Olivers færdigmad, som avisen skriver er meget sukkerholdig. Jamie Oliver er ellers kendt for offentligt at tale varmt for en sukkerskat på læskedrikke og har hævet prisen på sukkerdrikke i sin egen restaurantkæde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.