Dømt psykiater ydmygede syge på hoteller

Den dømte psykiater Piet Casier brugte 25 forskellige hoteller og kroer som arbejdsplads, inden han blev fyret af Arbejdsskadestyrelsen.
Flere af Piet Casiers tidligere patienter oplevede samtalerne med psykiateren på hoteller som grænseoverskridende og ubehagelige.
Flere af Piet Casiers tidligere patienter oplevede samtalerne med psykiateren på hoteller som grænseoverskridende og ubehagelige. Modelfoto: Iris/Scanpix

Mette Zachariassen var meget utilpas ved situationen, da hun i december 2010 stod og ventede på at komme til samtale med psykiater Piet Casier på det i dag lukkede Hotel Prindsen i Roskilde.

- På hotellet var der folk, som tjekkede ind og ud. Og da Piet Casier kom og hentede mig, fulgte han en anden person ud. Det samme skete, da jeg havde været til samtale med ham. Der hentede han en anden person ind. Det virkede fuldstændig som samlebånds-arbejde, siger hun til Fagbladet 3F.

Allerede da Mette Zachariassen, som lider af kronisk stress, fik et brev med indkaldelsen til samtalen, undrede hun sig over, hvor den skulle finde sted. Hun søgte på Piet Casiers navn på internettet og kunne læse, at han var tilknyttet psykiatrisk afdeling på Odense Universitetshospital.

- Det plejer at foregå på en klinik, og det plejer at foregå meget privat og diskret. Det er ikke normalt, at du ser eller møder andre personer, som også skal til samtale, siger hun.

To timers mareridt

- Men sådan var det ikke, da jeg var til samtale med Piet Casier på hotellet. Og det er ikke i orden, siger Mette Zachariassen, der beskriver den godt to timer lange samtale som et mareridt og følte sig ydmyget og krænket af Piet Casier, da hun gik derfra.

I dag har hun stævnet Nordea Liv & Pension, da hun mistede sin invalideydelse, efter Piet Casier på baggrund af samtalen på hotellet i Roskilde konkluderede, at hun ikke fejlede noget.

En aktindsigt, som Fagbladet 3F har fået, viser, at Piet Casier i 2009-2010 arbejdede for Arbejdsskadestyrelsen på 62 forskellige adresser. 25 af dem var kroer og hoteller.

Modbydeligt

Jesper Skjødt lider af posttraumatisk stress symdrom. Han havde en tilsvarende ubehagelig oplevelse, da han i 2009 var til samtale med Piet Casier på Best Western Golf Hotel i Viborg i forbindelse med sin arbejdsskadesag.

- Jeg fik et brev om at møde til en samtale på hotellet. Jeg undrede mig noget over stedet, men jeg havde aldrig rigtig været i kontakt med systemet før, så jeg mødte bare op, siger Jesper Skjødt til Fagbladet 3F

- Samtalen foregik i et konferencerum på hotellet og varede godt en time. Det var en rigtig modbydelig, krænkende og grænseoverskridende oplevelse, siger han.

Jesper Glinvad Nielsen husker stadig sin undren, da han åbnede et brev med en indkaldelse til en samtale med Piet Casier på Phønix Hotel i Aalborg.

- Den kunne lige så godt have fundet sted i et forhørslokale. Når jeg ser tilbage på det i dag, virker det skummelt, at samtalen skulle foregå på et hotel, siger Jesper Glinvad Nielsen, hvis sag Arbejdsskadestyrelsen for nylig har valgt at se på igen og få en ny psykiater til skrive en speciallægeerklæring i.

Fagbladet 3F har uden held forsøgt at få en kommentar fra Piet Casier.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.