Dødstal efter Bruxelles-angreb stiger igen

Endnu fire ofre er identificeret og føjet til dødstallet fra selvmordsangrebene 22. marts.
De belgiske myndigheder har opjusteret dødstallet fra angrebene i Bruxelles 22. marts til 35 ofre inklusive de tre angribere.
De belgiske myndigheder har opjusteret dødstallet fra angrebene i Bruxelles 22. marts til 35 ofre inklusive de tre angribere. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Dødstallet fra sidste uges angreb i Bruxelles er steget yderligere, så det nu er oppe på 35 ofre.

Det oplyser den belgiske sundhedsminister, Maggie De Block, mandag.

- Fire patienter døde på hospital. Lægeholdene gjorde alt muligt. Samlet offertal: 35, skriver ministeren på Twitter.

Dødstallet er løbende blevet justeret fra officielt hold, og søndag aften forlød det, at i alt 31 mennesker var døde. Dertil kommer de tre angribere, der ikke er regnet med i de seneste opgørelser.

31 ofre omkom på selve angrebsstederne, Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek, mens fire efterfølgende er døde på hospitaler.

Myndighederne mangler fortsat at identificere et mindre antal af ofrene for angrebene den 22. marts, og det samlede dødstal risikerer at stige yderligere, da nogle ofre på hospitaler endnu ikke er med i opgørelsen.

Der er identificeret 15 dødsofre fra det første angreb i Bruxelles' Zaventem-lufthavn, hvor to selvmordsbombere detonerede sprængladninger. Heraf var seks belgiere, mens ni var udlændinge fra USA, Holland, Tyskland, Sverige og Kina.

I angrebet på metrostationen i det centrale Bruxelles senere var ti af de dræbte belgiere, mens tre øvrige dødsofre kom fra Storbritannien, Italien og Sverige.

De seneste meldinger fra myndighederne fortæller desuden, at 340 blev såret ved angrebene, og heraf var 101 fortsat indlagt på hospitaler før weekenden. Et stort antal er indlagt på intensivafdelinger og under behandling for svære forbrændinger.

Det belgiske politi arbejder intensivt på at efterforske angrebene, og søndag blev der foretaget 13 ransagninger med ni terrorrelaterede anholdelser til følge. Anklagemyndigheden i landet oplyser dog ikke, om aktionerne var direkte relateret til tirsdagens angreb.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.