Dødsfald i Givskud: Populær abe er gået bort

Samson er ikke længere blandt os.
Samson kom til Givskud Zoo i 1998 fra København Zoo og var en højt skattet beboer i dyreparken. Men nu er han gået til de evige jagtmarker.
Samson kom til Givskud Zoo i 1998 fra København Zoo og var en højt skattet beboer i dyreparken. Men nu er han gået til de evige jagtmarker. Foto: Givskud Zoo

Sorgen er stor i Givskud Zoo, efter parkens populære hangorilla Samson her til morgen, torsdag, blev fundet livløs af sin dyrepasser.

Gorillaen er formentlig død af hjerteproblemer, skriver Givskud Zoo i en pressemeddelelse.

- Det kommer ikke helt bag på os, at Samson er død, for han har i en længere periode vist tegn på, at han ikke var helt på toppen, siger zoo-direktør Richard Østerballe.

- Samson har, som mange gamle mænd, haft sin egen medicinboks og dagligt været medicineret for at kompensere for den dårlige hjertefunktion. Hans høje alder, og det at han på det seneste tabt sig en del, har indikeret, at vi formentlig ikke ville have ham så længe endnu.

Han har fascineret og glædet utrolig mange af parkens gæster
Richar Østerballe, direktør

Samson har været et stort aktiv for Givskud Zoo - og var lidt af en 'celeb' med tv-optrædender i DR-serien om livet i dyreparken og egen Facebook-side med 12.000 følgere.

Faktisk var den flotte sølvfarvede og muskuløse hangorilla så populær, at han ind imellem fik kærlighedsbreve fra parkens kvindelige gæster.

Også blandt sine egne artsfæller var han populær hos det modsatte køn. Samson var far til otte unger, hvoraf flere allerede selv har fået unger.

- Han har fascineret og glædet utrolig mange af parkens gæster, der har besøgt ham og resten af gorillaflokken, lyder det fra Givskud Zoo om den populære abe.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvor gammel Samson var, siger Richard Østerballe.

- Han kom fra Cameroun til København Zoo i 1972 i en alder af ca. to år, så vi skønner ham til at have været 45 år.

En senere obduktion skal forsøge at fastlægge den egentlige dødsårsag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.