Dødsfald: Greven bag Egeskov Slot-succes er død

Greve Claus Ahlefeldt-Laurvig-Bille gjorde Egeskov Gods til en turistattraktion. Nu er han død 82 år gammel.
Egeskov slot er blevet en populær turistattraktion, efter at greve Claus Ahlefeldt-Laurvig-Bille åbnede et museum med veteranbiler og en labyrint i hæk. Nu er manden bag død i en alder af 82 år.
Egeskov slot er blevet en populær turistattraktion, efter at greve Claus Ahlefeldt-Laurvig-Bille åbnede et museum med veteranbiler og en labyrint i hæk. Nu er manden bag død i en alder af 82 år. Foto: DITTE VALENTE/POLFOTO

Med veteranbil- og motorcykelmuseum, en hæklabyrint og smuk fauna gjorde greve Claus Ahlefeldt-Laurvig-Bille Egeskov Gods på Fyn til et populært udflugtsmål for familier.

Manden bag turistsuccesen er nu død 82 år gammel, skriver Berlingske.

Greven overtog godset efter sine forældre i 1961 og for at få det til at hænge sammen økonomisk, gik Claus Ahlefeldt-Laurvig-Bille utraditionelle veje.

Den traditionelle drift blev udvidet med et museum, hvor både veteranbiler, motorcykler og fly kan betragtes af besøgende, ligesom grevens ven Piet Hein tegnede en labyrint af hæk, som både børn og voksne kan fare vildt i.

Danskerne tog godt imod forandringerne, og Egeskov Gods blev et af de foretrukne udflugtssteder.

Det var dog ikke en traditionel greve, der slog sine folder på godset. Ahlefeldt-Laurvig-Bille var en eventyrer og har rejst kloden rundt. Blandt andet brugte han et halvt år på Tahiti, efter at han i 1960'erne faldt for en lokal kvinde under sit besøg på øgruppen.

Rejserne har han skrevet en bog om, men det er ikke det eneste værk, greven står bag. Han har også skrevet sine erindringer og redigeret en bog om Piet Hein.

I 1994 overdrog han driften af godset og turistattraktionen til sin søn, Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille.

Claus Ahlefeldt-Laurvig-Bille var gift fire gange. Senest sagde han ja til ægteskabet sammen med Bente Ahlefeldt i 2002.

Han efterlader sig to voksne børn.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.