DMI varsler om voldsomt vejr og vindstød af stormstyrke

Et rigtig efterårs-blæsevejr er på vej mod Danmark, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.
Danskerne kan godt gøre sig klar til et voldsomt blæsevejr lørdag aften og natten til søndag.
Danskerne kan godt gøre sig klar til et voldsomt blæsevejr lørdag aften og natten til søndag. Foto: Scanpix/arkiv

Der er god grund til at holde på hat og briller, hvis du skal ud i det - for tiden - milde efterårsvejr i aften og i nat.

Danmarks Meteorologiske Institut advarer nemlig om, at voldsomt vejr og vindstød af stormstyrke er på vej til Danmark.

- Lørdag morgen ligger et lavtryk lige ud for den sydvestlige del af Irland, og i løbet af dagen bevæger det sig mod nordøst til Danmark, skriver DMI på deres hjemmeside og fortsætter:

- Ud på aftenen ventes lavtrykket at ligge over den nordvestlige del af Danmark, men det bevæger sig hurtigt videre østpå. I løbet af aften- og nattetimerne tiltager vinden til frisk vind til kuling fra sydvest og vest, senere vest og nordvest, ved kysterne op til hård kuling flere steder. I forbindelse med den kraftige blæst ventes også vindstød i hele landet, der stedvis kan nå stormstyrke. Da lavtrykket bevæger sig hurtigt østpå vil den kraftige blæst ophøre ud på natten eller først på søndagen, lyder meldingen fra DMI.

Vindstød af stormstyrke kan medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker ligesom træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er samtidig stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

DMI oplyser på deres hjemmeside om, hvornår det kraftige blæsevejr rammer de enkelte dele af Danmark. Alle steder ventes det at blæse mellem 24 og 28 m/s:

Fyn, Sønderjylland, Billund, Odder, Trekant området, Sydøstjylland, Silkeborg, Samsø, Esbjerg, Fanø, Vejen og Ikast-Brande: Fra lørdag klokken 22:00 til søndag klokken 04:00.

Thy og Mors, Vestjylland, Varde, Herning, Skive, Viborg og Vesthimmerland: Fra lørdag klokken 22:00 til søndag klokken 04:00.

Djursland, Århus NV (Kronjylland), Aarhus, Vendsyssel, Storaalborg, Læsø, Jammerbugt, Rebild og Mariagerfjord: Fra søndag klokken 01:00 til søndag klokken 05:00.

Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster og København og Nordsjælland: Fra søndag klokken 01:00 til søndag klokken 08:00.

Bornholm: Fra søndag klokken 03:00 til søndag klokken 12:00.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.