DMI varsler: Kraftig regn og torden på vej

Det kan blive en våd tirsdag dag med kraftig regn, lyder meldingen fra DMI.
Paraply og regntøj skal frem fra gemmerne, hvis man har planer om at skulle udenfor i løbet af tirsdagen.
Paraply og regntøj skal frem fra gemmerne, hvis man har planer om at skulle udenfor i løbet af tirsdagen. Foto: Scanpix/arkiv

Den danske sommer vil vise sig fra sin våde side i løbet af tirsdagen.

Sådan lyder meldingen fra DMI, der på sin hjemmeside melder om, at et "hidsigt sommerlavtryk" er på vej ind over Danmark, og det giver risiko for kraftig regn og torden.

Og hvis man har planer om at bevæge sig udenfor i løbet af dagen, er det bare med at finde regntøjet og paraplyen frem. Det er nemlig meget vand, der vil skylle ind over Danmark i dagen og nattens løb.

- Der er mulighed for, at man nogle steder lokalt frem til i nat kan få kraftig regn, hvor man får mere end 24 millimeter regn inden for seks timer, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen til BT.

Han kan dog ikke sige præcis, hvor i landet der vil komme mest vand. 

- Vi arbejder med forskellige modeller. Og de er ikke helt ens. Det er også usikkert, hvor kraftig regnen bliver. Umiddelbart ser det ud som om, at hele landet risikerer en del vand, siger Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

Umiddelbart kan det dog se ud til, at nordjyderne får mindst vand.

Mere sikkert er det, at det våde vejr starter i Vestjylland, inden det bevæger sig mod øst. Der kan også komme torden lokalt, men heller ikke her, kan DMI forudsige præcis hvor.

Sidst på aftenen og natten til onsdag kan der også komme en hård nordvestlig vind, og nogle steder langs kysterne kan der komme kuling.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.