DMI i ny prognose: Sommervarmen kommer i juli

Efter en kold og træls juni er der varme og sol på vej til Danmark. Men også mere regn og ustadigt vejr.
Sidste år var det hele fryd og gammen med masser af varme og strandliv i sommermånederne.
Sidste år var det hele fryd og gammen med masser af varme og strandliv i sommermånederne. Foto: SCANPIX arkiv

Der er godt nyt til landets skolebørn og alle de andre, der snart bliver sluppet fri i feriedanmark.

Efter en kold og træls juni er der varme og sol til os. Sådan da. Den til dels opmuntrende melding kommer fra DMI, der har udsendt en langtidsprognose for juli.

- Prognosen bliver mere usikker, jo længere ind i juli vi kommer, så det mest sikre vi kan sige på nuværende tidspunkt er, at juli starter varmere og med flere solrige dage, end vi har været vant til i juni, siger DMI-meteorolog Martin Lindberg.

I resten af denne uge står det fortsat på gråvejr og kulde. Men så vinder solen.

"Der er gode chancer for nogle dage med sol og varme i starten af juli og måske kortvarigt op mellem 25 og 30 grader; varmest mod syd," lyder det fra DMI i månedsprognosen, der især tegner lyst for uge 27.

I uge 28 ser det ud til, at vi igen får mere ustabilt vejr. Højtrykket og varmen holder sig hovedsaglig over Syd- og Centraleuropa, mens svage lavtryk og fronter når Danmark fra vest. Med sig har de regn eller byger. Det er dog ret sandsynligt, mener DMI, at vi får et par dage med solrigt vejr og op til 25 grader. Ellers holder dagtemperaturen sig omkring eller lidt under 20 grader.

uge 29 forventer DMI fortsat ret ustabilt vejr, hvor det mest sandsynlige er normal nedbør og normale temperaturer for årstiden. Det er dog muligt, at sommerlummer luft vil strømme kortvarigt over landet med 25-30 grader til følge.

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.