DMI: Heldige danskere kan få 17 grader mandag

I det jyske kan der mandag blive op til 17 grader. Men allerede tirsdag begynder det at blive koldere.
Ugen begynder lunt, men fra tirsdag falder temperaturen. Arkivfoto
Ugen begynder lunt, men fra tirsdag falder temperaturen. Arkivfoto Foto: Colourbox/Free

Det begynder lunt, men bliver efterhånden ret køligt.

De forårsagtige temperaturer, som man oplevede flere steder i weekenden, lader sig nemlig kun overføre til de første par dage af denne uge, hvor man fra onsdag skal være godt tilfreds, hvis termometeret viser ti grader.

Sådan lyder prognosen fra DMI.

- Vi havde en forholdsvis lun weekend mange steder, og søndag nåede vi op på 16,8 grader i Sønderjylland. Det lune islæt fortsætter mandag og dele af tirsdag, hvor der dog kommer et markant vejrskifte, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen fra DMI.

Mandag kan temperaturen muligvis snige sig op på de 17 varmegrader som søndag, men det afhænger af, hvor længe solen titter frem. Igen er det i det sydjyske, at det bliver varmest.

Dagen igennem er der dog risiko for byger flere steder i landet.

- Det markante vejrskifte kommer i løbet af tirsdag. Der sætter en koldfront ind vestfra, og det giver først regn og byger, og efterhånden svinger vinden over i vest, og koldere vind blæser ind over Danmark, siger Frank Nielsen.

Herfra kan det være en god idé at finde et alternativ til forårsjakken frem.

- Onsdag, torsdag og fredag skal vi være glade for ti grader, og nattemperaturen ryger igen ned på nul til fem grader, og det bliver ret ustadigt vejr, lyder det fra meteorologen.

De byger, der ventes i løbet af ugen, kan komme til at indeholde hagl ifølge DMI's prognoser.

- Vi har noget, man kalder aprilbyger. Det er, når dagen begynder klart og fornuftigt, men så varmer det op, og så er det, vi kan få dannet byger, og de kan nogle gange blive ret kraftige. Det er noget af det, der måske sker torsdag og fredag, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.