DMI advarer: Voldsomt vejr og vindstød af stormstyrke på vej

Skærtorsdag og langfredag tegner til gengæld til at blive et par solrige dage, lyder det fra DMI.
Skærtorsdag og langfredag tegner til gengæld til at blive et par solrige dage, lyder det fra DMI.
Skærtorsdag og langfredag tegner til gengæld til at blive et par solrige dage, lyder det fra DMI. Colourbox

Selv om det kun er mandag, ser mange danskere nok allerede frem mod slutningen af ugen, hvor påsken står for døren.

Påsken, der i den kristne kirke markerer Jesu opstandelse, giver også en række fridage fra arbejdet for mange danskere.

Og vejret tegner til at blive pænt denne påske, lyder det fra DMI. Men inden vi kommer så vidt, at vi skal dække bordet med sild og snaps, skal vi igennem nogle dage, hvor vejret ikke ligefrem opfordrer til udendørsaktiviteter.

Tirsdag vil vindstød af stormstyrke ramme store dele af landet. Det skriver DMI på deres hjemmeside og på Twitter:

Fra omkring klokken 13 til efter midnat vil områderne Lolland Falster, Sydfyn, Sydvestjylland, Sønderjylland, Næstved, Vordingborg, Kalundborg, Slagelse, Assens, Kolding ,Ringkøbing-Skjern og Bornholm bilve ramt af vind, der vil blæse med 24-30 m/s.

Træer kan vælte

Det betyder at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Samtidig er der stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Ugen starter generelt våd og blæsende forklarer meteorolog ved DMI Mogens Rønnebek.

- Vi har haft en del regnvejr natten til mandag, og det fortsætter mandag formiddag, og det bliver en noget blæsende dag, siger han.

- Tirsdag bliver en rigtig våd dag med regn og slud. Nedbøren kan falde som slud især i de nordlige og østlige egne. Det bliver også en blæsende dag, hvor vi kan få en god kuling i nærheden af stormstyrke, siger han.

Onsdag før påske er traditionelt en af årets største indkøbsdage, og hvis man er heldig, befinder man sig måske indenfor i et supermarked, når en af dagens kolde vindstød rammer.

Solen kommer

Men solen vil også vise sig flere steder, og det varsler et par pæne påskedage skærtorsdag og langfredag, lyder det fra DMI.

- Skærtorsdag kommer der godt med solskin og kun enkelte byger. Det bliver omkring fem til otte grader. Natten til fredag kan vi få udbredt nattefrost, før vi igen fredag får en pæn dag, siger Mogens Rønnebek.

DMI-meteorologen siger, at vejret i påskeweekenden også lover godt. Så når påskefrokosten er indtaget, er der godt muligheden for at tage en lang gåtur uden den store risiko for at blive våd.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.