DMI advarer: Voldsomt vejr kan ramme os i aften

I nogle dele af landet kan man forvente masser af nedbør i aften.
I visse dele af landet bliver vejret i aften trist og regnfuldt med risiko skybrud, melder DMI.
I visse dele af landet bliver vejret i aften trist og regnfuldt med risiko skybrud, melder DMI.
Foto: Scanpix/arkiv

Det kan blive en våd aften og nat nogle steder i landet.

Hele Sjælland med øer, Fyn, undtaget Middelfart-området, og så Als inklusive Sønderborg og den igangværende Ringriderfest plus et godt stykke vestpå mod Aabenraa.

Disse områder er tegnet ind på DMI's seneste vejrkort og kan fra i aften ved 19-tiden og hen til midt på natten vente temmelig dårligt vejr. Faktisk har DMI kategoriseret sit varsel til "risiko for voldsomt vejr".

En usikker tid

Men ifølge BT siger vagtchef Thyge Rasmussen, DMI, at risikoen for at vågne op til oversvømmelser er lille:

- Det er ikke et risikovarsel i den alvorligste forstand. Men hele vejrsituationen er lidt usikker for tiden. Under de skybrud, som for eksempel København tidligere har oplevet, stod bygerne stille over byen. Denne gang er der mere bevægelse i skyerne. Så man vil i aften og nat kunne opleve endog meget kraftig regn, men bygerne bliver hurtigere overstået, siger han til avisen.

DMIs tørre tal

Sådan lyder DMI's varsel:

"Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på seks timer. Desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 minutter.

Den kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) samt nedsat sigtbarhed."

Rem og seler

Ovenstående er dog kun sendt ud som et risikovarsel, så det betyder ikke nødvendigvis kraftig regn og/eller skybrud

- Men det er en potentiel risiko i sådan en vejrsituation, at der kan komme det. Og det ser ud til, at det er den sydøstlige del af landet, det meste af Fyn, Sjælland og Lolland Falster, som ligger i skudlinjen, siger meteorolog Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Godt vejr i sigte

Han siger desuden til BT, at vi skal regne med byger i den kommende uge, men han tilføjer, at det ser ud til at vejret stabiliserer sig til at blive noget varmere og mere solrigt i slutningen af den kommende uge.

I uge 29 vil temperaturen formentlig stige til 25 grader.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.