DMI advarer: Skybruds-risiko for disse danskere

Tirsdag vil der falde store mængder regn på kort tid, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).
Der er risiko for at nogle af bygerne bliver så kraftige, at der lokalt kan falde mere end 15 millimeter på 30 minutter, lyder det fra DMI.
Der er risiko for at nogle af bygerne bliver så kraftige, at der lokalt kan falde mere end 15 millimeter på 30 minutter, lyder det fra DMI. Foto: Scanpix/arkiv

Store dele af landet skal tirsdag gøre sig klar til en våd eftermiddag og aften.

DMI har således udsendt skybrudsvarsel tirsdag morgen gældende fra omkring klokken 15 tirsdag eftermiddag.

Det kraftige regnvejr vil ramme hele landet med undtagelse af det sydvestlige Jylland, Nordsjælland og Bornholm.

Regnvejret vil bevæge sig fra Syd-, Midt- og Vestjylland samt Fyn mod øst og nord til områderne i Nord- og Østjylland og Syd- og Vestsjælland, oplyser DMI på deres hjemmeside.

Lokale skybrud

- En koldfront over Nordsøen bevæger sig i løbet af eftermiddagen og aftenen ind over Danmark fra sydvest ledsaget af regn- og tordenbyger. Der er risiko for at nogle af bygerne bliver så kraftige, at der lokalt kan falde mere end 15 millimeter på 30 minutter, siger vagtchef ved DMI Jørn Thomsen til Jyllands-Posten.

DMI oplyser desuden, at der vil være tale om lokale skybrud, hvilket vil sige, at regn- og tordenbyger vil komme og gå med varierende intensitet.

Det er den kolde luft fra Atlanterhavet og den meget varme luft fra sydøst, som mødes lige over Danmark, der resulterer i det voldsomme vejr.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.