DMI Advarer: Skybrud og voldsom regn på vej i aften

DMI varsler kraftig regn i Jylland og risiko for skybrud på Fyn, Sjælland og Sydøstjylland.
Hele landet risikerer at blive ramt af enten kraftig regn eller skybrud i aften og nat.
Hele landet risikerer at blive ramt af enten kraftig regn eller skybrud i aften og nat. Foto: Arkiv/Scanpix

Det kan være en god ide at få de vigtigste sager op fra gulvet i kælderen. Sådan lyder rådet fra den vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut.

For i løbet af aftenen og natten er der udsigt til kraftig regn i store dele af Jylland. DMI forventer, at der falder mellem 25 og 35 mm regn inden for seks timer. Det betyder, at der er risiko for oversvømmelse af kældre og andre lavtliggende områder og for vand på kørebanen.

Samtidig er der risiko for skybrud på hele Sjælland, Lolland-Falster, Fyn og det Sydøstlige Jylland. Det vil sige lokale byger med store vandmængder på kort tid.

- Der kommer ikke kraftig regn til alle. Det kommer til at være nogle dele af Jylland, men vi kan ikke placere det helt præcist, siger Henning Gisselø fra DMI.

Han understreger, at skybrud også altid rammer lokalt, og at man derfor ikke kan sige præcist, hvor de vil komme – men at vejrsituationen er til det. Derfor kan man lige så godt tage sine forholdsregler.

- Der er tale om to forskellige vejrfænomener. Den kraftige regn over det meste af Jylland skyldes en koldfront, som kommer ind over i aften og nattetimerne og kaster vældig meget regn af sig. Samtidig trækker der varm og ustabil luft op fra Øst. Det giver regn og torden og altså risiko for skybrud, siger meteorologen.

- Selvom det allerede regner i dele af Jylland, og der er byger andre steder, så er det altså først mellem klokken 18 og 04, at det bliver mest voldsomt, fortæller Henning Gisselø fra DMI.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.