DMI advarer: Risiko for flyvende tagsten og lukkede broer

Især den jyske vestkyst ser ud til at blive ramt, og der kan komme vindstød af orkanstyrke. Risiko for vindstød af stormstyrke i hele landet søndag.
Søndag aften passerer et kraftigt lavtryk nord om Danmark. Det kan medføre storm i dele af landet. 
Søndag aften passerer et kraftigt lavtryk nord om Danmark. Det kan medføre storm i dele af landet.  Arkivfoto /Scanpix

Opdateret klokken 11:45 og 16:45. DMI advarer nu om vindstød af orkanstyrke søndag. På sin hjemmeside skriver DMI, at vindstød af orkanstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger.

Hvis man har planer om at køre på langfart i løbet af weekenden, skal man holde øje godt øje med vejrudsigten og måske overveje det en ekstra gang.

Og så er det en god idé at binde havetrampolinen fast og sætte havemøblerne ind, hvis man bor i Vestjylland eller Nordjylland. Flere steder i det jyske kan nemlig blive ramt af vindstød af orkanstyrke, oplyser DMI.

- Der ser ud til at blive storm i Vest- og Nordjylland - især i Nordjylland. Med vindstød af orkanstyrke i morgenaften, siger DMI's vagthavende Mogens Rønnebek til Ritzau.

Mens det for alvor vil blæse op i Jylland, kan søndagens lavtryk betyde vindstød af stormstyrke i resten af landet.

Vindstød kategoriseres som orkan, når vindhastighed når 33 meter i sekundet, forklarer Mogens Rønnebek.

Søndagens lavtryk vil hurtigt passere, men det kan skabe rigtig høje vindhastigheder, der kan forårsage alvorlige stormskader.

- Der bliver i hvert fald vindstød af orkanstyrke mange steder. Det kan medføre stormskader på huse, bygninger og træer. Vi har et forvarsel på vores hjemmeside, og vi regner med at sætte et egentligt varsel op i aften, siger han til Ritzau.

De voldsomme vindhastigheder kan også betyde, at vandstanden vil stige flere steder langs den jyske vestkyst natten til mandag, advarer Mogens Rønnebek.

- Natten til mandag vil det give forhøjet vandstand i Vadehavet på omkring tre meter. Fra Blåvands Huk til Thyborøn er det et par meter, og i Limfjorden kommer der også meget vand ind, så de får også problemer med forhøjet vandstand, siger han.

Der er også stor risiko for, at flere af de danske broer må lukke.

- Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger, skriver DMI på sin hjemmeside.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.