DMI advarer: Her er der risiko for skybrud

Nogle steder i landet er der risiko for skybrud. Se her, om du kan blive ramt.
DMI oplyser, det der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter.
DMI oplyser, det der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter. Arkivfoto: Scanpix

Det ser ud til, at du op til weekenden godt kan begynde at finde paraply og regntøj frem, hvis du har planer om at bevæge dig udenfor.

DMI har udsendt har udsendt et såkaldt risikovarsel for skybrud og torden, der gælder fra midnat og frem til lørdag klokken 12.

Varslet deler landet i to, og det er især, hvis du bor i følgende områder, at du måske skal droppe udendørsaktiviteterne og holde øje med vandniveauet i kælderen: Fyn, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland, i Nordvestsjælland, Himmerland, Storaalborg, Jammerbugt, Lolland og Slagelse.

Ifølge DMI er der risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter.

Det er et risikovarsel, som DMI har udsendt.

- Det betyder, at vi ikke er sikre på, at det kommer. Det er et lille advarselsflag, vi hejser, men der skal nok komme regn- og tordenbyger, vi er bare ikke sikre på, at de udvikler sig så meget, at der kommer et decideret skybrud, forklarer vagtchef ved DMI Henning Gisselø til Avisen.dk.

Vådt i hele landet

Resten af landet skal ikke glæde sig for tidligt, for også her vil det blive vådt i løbet af fredag nat og lørdag.

- Der skal også nok komme noget regn, men ikke i de mængder, der berettiger til et varsel. I Københavnsområdet er det nok først i morgen, at regnen vil komme. Det er mest i det jyske, på Fyn og i den vestlige del af Sjælland, at regnen vil komme i løbet af natten, lyder det fra Henning Gisselø.

Også søndag står dagen på skyer og regn af og til. Særligt i de nordlige og østlige egne. Temperaturen når op på mellem 20 og 25 grader, og det vil være varmest i den østlige del af landet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.