Ditte Hansen: "Jeg vågner af og til om natten og sveder af skam"

Ditte Hansen er ikke bange for de store grimasser eller for at udstille sig selv mindre flatterende for at give publikum et godt grin. Men det har også omkostninger at være en af Danmarks sjoveste kvinder.

De fleste af os har set eller hørt 44-årige Ditte Hansen i både radiosatire og i revyer, hvor hun sprudler af overskud. Hun elsker at tale om sit fag som skuespiller, og hun er glad for, at hun har fået mere tid til det, efter at sønnerne på nu 17 og 14 er blevet større.

Men hun kan godt af og til tvivle på, om billedet af hende selv risikerer at komme lidt for langt ud.

– Jeg vågner af og til om natten og sveder af skam over, hvad jeg om dagen har trukket mig igennem af pinlige optagelser, der senere kan ses i fjernsynet. Hvad mon det er for en trang, jeg har til at udstille mig på den måde?, siger skuespillerinden, der lige nu er aktuel i Cirkusrevyen og tv-programmet ’Ditte og Louise’

Mille Dinesen efter sygdom: Tag ansvar for dit eget liv – læs interviewet her på søndag.dk

Vil gerne sige ja til alt

Ditte Hansen er desuden JA-siger med en vild energi. Men det har omkostninger at ville det hele.

Ditte Hansens mand, skuespiller Benjamin Boe Rasmussen, har af og til spurgt sin kone om, »hvad bagdelen er ved det vilde tempo?«

"Jeg vågner af og til om natten og sveder af skam over, hvad jeg om dagen har trukket mig igennem af pinlige optagelser, der senere kan ses i fjernsynet"
Ditte Hansen

– Og det ved jeg jo godt, når jeg tænker mig om. Der er mennesker i omgangskredsen, man måske får mindre tid til. Man er jo kun ét menneske, og døgnet har kun 24 timer. Alt har sin begrænsning, siger hun til SØNDAG og fortsætter:

- Jeg bliver ikke stresset i mit hoved, men min krop kan finde på at sige fra, og så får jeg en diskusprolaps. Og det skal bare ordnes, så jeg kan komme videre. Lad mig straks få en blokade, tak.

Se også:

Og på hjemmefronten er heldigvis altid støtte at hente.

– Da vi begge to er skuespillere derhjemme, er vi gode til at give hinanden plads. Har jeg for eksempel en stor opgave, der gør, at den planlagte sommerferie er i fare, så bakker min mand altid op om opgaven. Han forstår min arbejdsiver, og jeg forstår hans. På den måde giver vi hinanden plads, og ellers var det heller aldrig gået med sådan en som mig, siger hun til SØNDAG.

Annette Heick efter mandens ulykke: Jeg kunne lægge mig i fosterstilling og tude! Læs hvorfor her

Bliver meget sjældent bitter

I det hele taget er Ditte Hansen bygget solidt til en branche, hvor det ikke altid er lige let at få tingene til at hænge sammen. Hun har konstant været i sving siden 1996, hvor hun blev færdiguddannet fra Skuespillerskolen i Odense.

– Apropos at sige ja, så er det sjældent, jeg fortryder noget og bliver bitter over det. Jeg har en god evne til at komme videre hele tiden. Det er sjældent, jeg dvæler ved, at noget er noget lort, siger Ditte Hansen, der også har et klart svar til de kritikere, der ikke forstår, hun gider stå på en scene.

- Folk omkring mig kan til gengæld finde på at have meget stærke holdninger til mine valg og spørge, hvorfor jeg skal stå i den Cirkusrevy og skære grimasser for så mange mennesker for blot at nævne et eksempel? Mit svar er: Fordi jeg elsker det. Andre synes måske, jeg skulle noget, der i deres øjne var finere. Jeg har ikke været så kalkuleret rent karrieremæssigt. Jeg har fulgt det, jeg syntes var sjovt, så derfor har jeg sjældent fortrudt noget, siger hun til SØNDAG.

Redigeret af Louise Aarkrog, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.