Disse "uskyldige" vaner skal du ændre for at forlænge livet

Det er vaner, du slet ikke tænker over, du har og de kan altså være så farlige, at de nedsætter din levetid – men du kan nemt ændre dem og leve et bedre liv.
Er du seksuel frustreret? Det er bestemt ikke sundt for dig
Er du seksuel frustreret? Det er bestemt ikke sundt for dig Scanpix

Du ryger ikke, du drikker ikke meget, du sørger for at få motion og spiser sjældent sukker. Du lever sundt og mener nok, at du gør alt det, der skal til for at leve et langt liv. Men du har muligvis små uskyldige vaner, som kan spænde ben for dig.

LÆS OGSÅ: Foretrækker du the? Så er du hip

Heldigvis kan de let ændres og Prevention har kigget nærme på hvilke vaner, du bør lave om på.

Du undgår nødder

Med mindre du er allergisk, så bør du overveje at indføre nødder i din kost. Et studie fra Harvard University viser at de, der spiser nødder, har mindre risiko for at dø af kræft og få hjertesygdomme. Du bestemmer selv, om du vil have valnødder, hasselnødder eller andre nødder, så længe du spiser en håndfuld eller to om dagen.

Du sidder ned hele dagen

Hvis du sidder ned hele dagen under dit arbejde, så er du nødt til at foretage et par ændringer. Et studie publiceret i BMJOpen viser, at sidder du ned mere end tre timer om dagen, så risikerer du at skære to år af din levetid.

LÆS OGSÅ: Har du husket at sikre dig før ski-ferien

Har du et job på kontor, så forsøg at stå op i løbet af dagen eller sørg for at gå små ture rundt i bygningen i løbet af dagen.

Du går langsomt

Det er klart, at det er langt bedre at gå end slet ikke at gå. Men det kan altså hjælpe dig gevaldigt, hvis du ikke altid slentrer af sted, men i stedet går med raske skridt. Et studie lavet på Berkeley National Laboratory viser, at de der går langsomt er mere udsat på levetid end de, der går hurtigt.

LÆS OGSÅ: Smukke Rosalinde fra Badehotellet om sundhed

Du lever med seksuelle frustrationer

Hvis du grundlæggende er godt tilfreds med dit sexliv, så har du et lavere blodtryk end de, der er utilfredse med deres. Det viser et studie bragt i Biological Psychology, og et studie fra University of Michigan Health System antyder endda, at sex er en af hemmelighederne bag et langt og tilfreds liv.

Du kan altså foretage visse ændringer for at leve et længere liv – du kan ændre på alle fire ting, eller du kan udvælge en favorit eller to, som du ønsker at gøre noget ved.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.