Disse ting må du aldrig gøre i badet

Der er ting, du absolut skal undgå, når du går i bad.
Hvis du kører en børste gennem håret, inden du vasker det, bliver det mindre filtret.
Hvis du kører en børste gennem håret, inden du vasker det, bliver det mindre filtret. Modelfoto: Colourbox

Der kommer jævnligt nye baderåd, som for eksempel at det ene øjeblik skal man tisse i brusebadet, og det næste øjeblik skal man ikke. Det kan til tider være svært at navigere i denne strøm af formaninger. Men her er en gang for alle de ting, man absolut ikke skal gøre i brusebadet, og som mange nok gør jævnligt, hvis ikke dagligt.

Spring hårvasken over: Læs hvorfor på femina.dk

Du børster tænder, mens du er i bad

Fordi man for eksempel både vasker hår og renser ansigtet, så får tænderne ikke den opmærksomhed, der er nødvendig, hvis man samtidig også børster tænder i badet. Derfor børst tænderne før eller efter i to minutter og helst med en elektrisk tandbørste, der kommer rundt i alle hjørnerne, det skriver Good Housekeeping.

Du vasker hår uden at børste det først

For at undgå at hårstråene knækker, og at du i det hele taget slider for meget på håret, så er det vigtigt, at du børster håret, inden du vasker det med shampoo. På den måde undgår du også, at håret filtrer. Brug også gerne en kam efter du har puttet balsam i håret, det undgår også at slide unødigt på det.

Du udskifter ikke dine vaskeklude eller vaskesvampe ofte nok

Både vaskeklude og svampe er grobund for bakterier. Du skal kun bruge din vaskeklud tre-fire gange, så skal den smides til vask. Sørg for at de bliver vasket i varmest muligt vand, så al lugt og rester fra sæbe m.m. forsvinder. Dine svampe, skal du smide ud hver tredje-fjerde uge.

Dit badevand er for varmt

Når det er koldt udenfor, er det let at blive fristet til at tage et rigtig varmt brusebad. Men bader du i for varmt vand, så kan det forværre eventuelle hudproblemer. Så nøjes med at bruse dig i lunkent vand.

Bryster – små, store, fyldige eller flade? Se 27 par i alle størrelser på femina.dk

Du exfolierer huden hver dag

Mange tror, at det er godt at exfoliere huden hver dag, men sådan forholder det sig slet ikke. For skrubber du huden for ofte, så kan huden blive mere fedtet, end den ellers var, og dermed kommer der også flere bakterier. Det allerbedste er kun at exfoliere huden en gang om ugen.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.