Disse støtter mister Aleqa Hammond

Flere grønlandske politikere bakker ikke længere op om Aleqa Hammond som regeringschef.
Aleqa Hammond. Grønlands regeringschef gik til valg på at samle landet, men opnåede det stik modsatte. Nu er hun på orlov, men hendes bilagssag behandles i parlamentet i Nuuk.
Aleqa Hammond. Grønlands regeringschef gik til valg på at samle landet, men opnåede det stik modsatte. Nu er hun på orlov, men hendes bilagssag behandles i parlamentet i Nuuk. Foto: HOVE OLESEN PETER/POLFOTO

Opbakningen til Grønlands regeringschef, Aleqa Hammond, vakler. Flere politikere har trukket støtten til hende, efter at det er kommet frem, at hun har brugt omkring 106.000 kroner af selvstyrets penge til private formål som hotelophold og flybilletter.

* Onsdag trækker Nick Nielsen og Jens-Erik Kirkegaard, begge fra Hammonds parti, Siumut, sig som ministre i den grønlandske regering, Naalakkersuisut. De er henholdsvis kultur- og kirkeminister og erhvervs- og arbejdsmarkedsminister. Derudover forlader sundhedsminister Steen Lynge fra Atassut også regeringen.

* Jens Erik Kirkegaard fra Siumut meddeler senere, at han også vil søge om at trække sig fra landstinget, Inatsisartut.

* Kort tid efter bliver det klart, at boligminister Siverth K. Heilmann, der er fra Atassut, også træder tilbage.

* Få minutter senere meddeler Atassut, at det som parti trækker sig fra koalitionen med Siumut. Atassut mener, at et valg er den bedste måde at rense luften på.

Kilde: Sermitsiaq.gl og NKR

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.