Disse overraskende bøger hitter blandt voksne

Har du malet i din malebog i dag? Nej, så er du faktisk ikke helt med på noderne. For der er blevet ultra populært for voksne at hive farverne frem og fordybe sig i en omgang farvelægning på papir.
Nu behøver du ikke længere stjæle ungernes malebog, du kan i stedet købe din egen. 
Nu behøver du ikke længere stjæle ungernes malebog, du kan i stedet købe din egen.  FOTO: Scanpix

Nu er det ikke længere forbeholdt børnene at male i malebog. Der er den seneste tid opstået en decideret trend, hvor voksne mennesker farvlægger tegning i bøger, der er lavet til netop dem.

Det vidner boghandlernes hylder i særdeleshed om. Her kan du finde op til flere udgaver af malebøger, der er beregnet til voksne. Og boghandlernes bestsellerlister viser også, at det er en yderst attraktiv hobby, skriver Lokalavisen.dk.

Det slutter ikke her, for flere og flere malebøger vil i den kommende tid blive føjet til hylderne. Netop nu har Gyldendal udgivet en med håndtegnede blomstermotiver.

Den hedder 'Fantasifuld flora', og bag den står kunstneren Nina Leth, som har boet i Hillerød de sidste 10 år.

Danmark halter bagud

Som det er med meget andet, er trenden først kommet til Danmark en rum tid efter, den er startet i udlandet. 

Sådan er det også med voksenmalebøgerne, der i lang tid har været moderne i udlandet, forklarer kunstneren og illustratoren. 

Derfor kontaktede hun sidste år Gyldendal for at foreslå konceptet. De var straks med på ideen, og nu udgiver den 42-årige Nina Leth altså malebøger til voksne.

Hun er ikke den eneste i Danmark, der har fundet interesse i malebøgerne. Der er flere, som laver og udgiver malebøger til voksne. Og danskerne har taget dem til sig, muligvis fordi de giver en tiltrængt tænkepause fra hverdagen:

Måske har du en oplevelse af, at du flakker lidt for meget rundt i dine gøremål. Tjekker lidt mails, læser, får måske svaret en kollega eller dit barn lidt fraværende. Malebøger som denne er med til at styrke dit fokus og dit nærvær i det, du foretager dig, står der i forordet til bogen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.