Disse madvarer gør din hud endnu smukkere

Fire grøntsager, du selv kan dyrke i køkkenhaven, kan gøre underværker for din hud.
Du kan faktisk spise dig smukkere i din egen køkkenhave.
Du kan faktisk spise dig smukkere i din egen køkkenhave. Scanpix / modelfoto

Vi ved godt, at et dagligt indtag af grøntsager gør os sundere – men faktisk kan det også gøre os smukkere, skriver india.com. Flere grøntsager indeholder nemlig vitaminer og mineraler, der er særligt gode for vores hud – det kræver blot, at du husker at spise dem jævnligt.

Forskning viser, at både A, C- og E-vitaminer kan gøre huden mere strålende, glattere og beskytte mod solskader.

- Vitaminer virker på hudens naturlige reparationssystem, så småskader bliver mindre, forklarer Karen E. Burke fra Mount Sinai School of Medicine.

Og bare rolig, du behøver ikke gå på jagt efter eksotiske sjældenheder for at få den gode effekt. Faktisk kan du finde de grøntsager, du skal bruge til at booste din hud, i grønsagsdisken i supermarkedet eller dyrke dem selv i haven.

Vidste du, at sukker er gavnligt på mange ting? Se fem overraskende ting du kan bruge sukker til på isabellas.dk

Spinaten længe leve

Gør som Skipper Skræk, og lær at elske spinat. Spinat er nemlig en god kilde til jern, A-, C- og E-vitamin samt magnesium, der alle er gode for din hud. A-vitamin fremmer dannelsen af ny, frisk hud og beskytter også din hud mod infektion. C-vitamin er god til at hele sår og småskavanker i huden, og så styrker det vævet i huden, så den bliver mere fast og elastisk. E-vitamin, mindsker cellernes ældning, hvilket bevirker, at huden får et mere ungdommeligt look.

Få fin glød med rød peberfrugt

Rød peberfrugt smager ikke bare godt, den indeholder også masser af kostfibre, C- og E-vitamin. Desuden er den rig på betacaroten, der giver den fineste glød.

Hvordan opbevarer du fødevarer korrekt, så de ikke bliver for hurtigt gamle? Få svar på isabellas.dk

Selleri mod tør hud

Dehydreret hud giver tørhed, afskalning, rynker og sågar urenheder. Så det gælder om at huske at fugte sin hud. Meget kan gøres med en god fugtighedscreme, men det er vigtigt også at drikke masser af vand. Og så kan du spise selleri – både blad- og knoldselleri. Her er vandindholdet nemlig så højt, at det også hjælper på hud, der tørster. Derudover indeholder selleri K-vitamin, der holder blodcirkulationen sund og dermed får huden til at se friskere ud. Desuden hjælper K-vitamin med at nedsætte for højt blodtryk. I Asien har selleri været brugt som blodtrykssænkende medicin i over 2000 år.

Få solglød med gulerødder

Gulerødder gør også underværker for din hud. Betacaroten giver huden den eftertragtede gyldne glød, og har også en beskyttende effekt på huden, når den udsættes for sollys. Betacaroten bliver omdannet til A-vitamin i kroppen, når vi indtager det.

Timm Vladimir: Sukker er blevet dæmoniseret. Læs mere på Femina.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.