Disse læbestiftsfarver giver dig gule tænder

Du skal være opmærksom på, om din læbestift får dine tændere til at fremstå mere gule end de er.
Læbestift kan få dine tænder til at se gule ud.
Læbestift kan få dine tænder til at se gule ud. Foto: Colourbox

Den rigtige læbestift kan gøre underværker for dig. Den kan få din hud til at gløde og din øjne til at skinne, men er det den forkerte farve, kan den også have den modsatte effekt. Særligt for dine tænder. For der er farver, der kan få din tænder til at fremstå decideret gule, og det er jo en temmelig uheldig sideeffekt, når man smiler til ham den søde på kontoret.

- Hvis der er for mange varme toner i læbestiften, kan tænderne komme til at synes gule. Derfor er det vigtigt at gå mod de kolde farver. Det vil sige farver, der har mere blåt i sig, forklarer makeupartist Mona Ø Wergeland.

Verdens smukkeste kvinder – uden makeup. Kan du kende dem? Se billederne på femina.dk

Det er farver der hælder mod brune, beige og orange toner, der kan få dine tænder til at se gulere ud. Dermed er det også de populære 90'er farver, der er så populære for tiden, man skal undgå.

Det er dog ikke altid så let at se, hvilke farver, der er varme, og hvilke der er mere kølige. Det kan også være meget små nuancer, der gør forskellen. Rødt er ikke bare rødt, det er en farve, der kan være både varm og kold.

10 ikoniske designerkjoler, der vakte skandale. Se dem på femina.dk

Er du usikker, så kan du holde to farver i samme skala, en med en varm tone og en med en kold, op og sammenligne dem. Kan du for eksempel godt lide rød læbestift, så bør du vælge den farve, der går mere mod den hindbærrøde i stedet for den jordbærrøde-farve, da jordbærfarven har meget orange i sig, siger Wergeland og fortsætter.

Når du tester farven i butikken, så gør det på fingerspidserne og ikke på hånden. Farven på dine fingerspidser, har stort set samme farve, som dine læber, slutter Mona Ø . Wergeland.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.