Disse kvinder får mest sex

Der er en sammenhæng mellem kvinders uddannelse og deres aktiviteter i sengen.
Kvinden på fotoet er tilfreds. Hun får sex. Er hun mon højtuddannet? Det kan meget vel være ...
Kvinden på fotoet er tilfreds. Hun får sex. Er hun mon højtuddannet? Det kan meget vel være ... Foto: SCANPIX arkiv

Af Juliane Olsen, IN.dk, Aller Media

En af de mest markante tendenser i en større europæisk undersøgelse foretaget af datingportalen C-date, er at kvinder generelt - men især danske kvinder med en højere uddannelse - er blandt dem der dyrker mest sex.

Det er hende, der er mest modig og hvisker sin partner i øret hvad hun gerne vil have, og hende der er på flest romantiske dates. Sexolog Jakob Olrik nikker genkendende til tendensen:

- Mange kvinder er i dag selvforsynende - hun går selv ud og køber sin Guccitaske, bil og lejlighed, og i 30 procent af parforholdene tjener kvinderne mere end mændene. Og det tal vil stige markant, for kvinderne stormer frem både i det politiske liv, i erhvervslivet og på uddannelsesinstitutionerne, fortæller Jakob Olrik.

Du vælger selv den rolle, du spiller i et parforhold: Læs hvordan på IN.dk

I dag er sex ikke noget vi behøver at forbinde med tryghed og overlevelse. Kvinder bruger ikke nødvendigvis deres seksualitet til at fremme sig selv på den sociale rangstige, men til ren nydelse, fornøjelse og som et tillæg til alt det andet vi har i livet.

Og de danske tal taler da også deres tydelige sprog. Mens cirka en tredjedel af de danske kvinder uden en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse ikke har haft sex i over et år, har kun halvt så mange med en kandidatgrad samme udfordring.

Sexologen: Liderlighed er stadig skamfuldt for mange: Læs mere på Femina.dk

- Jeg kan godt forstå karrierekvinden får mere sex. Uforpligtende sex ligger nemlig fint op ad hendes øvrige livsstil. Hun er vant til at selektere, udvælge og bede om det, hun gerne vil have. Hun er jo selvforsynende og selvkørende og hvorfor så ikke også være det rent seksuelt. Højest sandsynligt er en kæreste ikke noget, der står på hendes ønskeseddel – i hvert tilfælde ikke en traditionel kæreste. Hun har mere brug for at få noget romantik og erotik end en decideret familiekæreste, forklarer Jakob Olrik.

Ja! Derfor bliver sex bedre med alderen: Læs mere på Femina.dk

Ifølge Jakob Olrik er tallene et udtryk for at tendensen går i retningen af, at jo mere frigjorte kvinder bliver i forhold til uddannelse og karriere, jo mere frigjorte bliver de også seksuelt. Mens en kvinde som er lidt lavere lønnet stadigvæk er mere afhængig af at finde en mand, hvor hun mere traditionelt kan gifte sig til økonomisk tryghed.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.