Vi er nået til den tid på året, hvor pebernødderne, kransekagerne, chokoladen og den lækre julemad fylder op på bordene. Derfor er der netop også ekstra god grund til at huske, at mange frugter også er gode at hygge sig med i juletiden.
I vinterhalvåret er det næsten endnu vigtigere, at du får nok vitaminer, da den mørke tid som bekendt hurtigt kan gøre os trætte og halvsløje. Her får du nogle forslag til nogle søde og næringsrige frugter, du med fordel kan spise i juletiden
Jul med bær og frugter. Læs mere på femina.dk
Gå efter C-vitaminer
Appelsiner, klementiner og mandariner er sprængfyldte med C-vitaminer, og de er et must især her i december, hvor de også smager allerbedst, især de to sidstnævnte, da der netop er sæson for dem nu. Som de fleste sikkert ved, er netop C-vitaminer et af de allerbedste våben til at bekæmpe forkølelser. Men der findes også masser af C-vitamin i for eksempel kiwifrugter, der derudover også er fyldt med antioxidanter.
Sharonfrugt
Den eksotiske, israelske sharonfrugt er der måske ikke så mange, der er så bekendt med, når de hører navnet. Men den orange, søde bærtype findes i flere størrelser og den minder mest af alt om en frugt, og derfor har vi også taget den med her.
Sharonfrugten kan spises, selvom den ikke er helt moden. Udseendemæssigt minder den om en lys tomat, men frugtkødet er sødmefuldt og saftigt med en abrikosagtig smag. Da det egentlig er et bær, er der ikke sten eller kerner i. Det er en meget nærende frugt, der blandt andet indeholder masser af betacaroten. Sharonfrugter kan primært købes i vinterhalvåret, så det er med at slå til nu, siger madkonsulent Toril Gulbrandsen til KK.no.
Tørret frugt er fyldt med sukker. Læs mere på søndag.dk
Fibre regulerer maven
I december spiser vi meget fed og kraftig mad, der kan være tungt for fordøjelsen. Derfor er det godt for maven at få kostfibre i sig, der kan regulere maven. Både papaya og ananas er kendt for at være gode for fordøjelsen. En anden god kilde til antioxidanter og fibre er rodfrugter. Specielt én rodfrugt har et formidabelt rygte, når det kommer til at forhindre kroppen i at optage usundt fedt.
- Rødbeder er rigtig gode at spise. Selvom de er søde i smagen indeholder de ikke så meget sukker, og de er meget kaloriefattige. Derimod indeholder de flere mineraler, som jern, kalcium, magnesium og kalium. Sørger du for jævnligt at spise rødbeder, man kan også få gule beder, så mindsker det blandt andet risikoen for blodpropper og hjerteanfald, slutter Guldbrandsen.
Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media