Disse fem fejl laver du, når du føntørrer dit hår

Åååh nej, vi har tørret vores hår helt forkert … Læs med her og lær af specialisten, hvordan dit hår skal tørres, hvis det skal gøres rigtigt.
Tjek her, om du føntørrer dit hår rigtigt eller helt forkert.
Tjek her, om du føntørrer dit hår rigtigt eller helt forkert. Scanpix

De fleste kvinder føntørrer deres hår hver dag eller ind imellem, og du gør det sikkert også. Men var du klar over, at du ikke bare skal blæse lidt luft i dit hår og så er det godt?

Nej, det er en kunst af føntørre hår, så det ikke bliver ødelagt i processen, og derfor har Marie Claire fået hjælp af kendis-stylisten Rodney Cutler til at guide dig igennem den perfekt hårtørring.

LÆS OGSÅ: Jennifer Aniston afslører sit hår-trick

Fejl nr. 1: Dit hår er for vådt

- De fleste kvinder føntørrer deres hår, når det er sjaskvådt, men dit hår skal være 60-65 procent tørt, før du overhovedet starter med at tørre det, siger Rodney Cutler.

Jo mere dit hår har tørret af sig selv, jo mindre skade vil du lave på det, når du starter med at føntørre det.

Fejl nr. 2: Du hjælper ikke til

Hvis du bare står med din hårtørrer og blæser varm luft på dit hår, uden at røre en finger, så begår du en fejl, erklærer stylisten.

Du er nødt til at bruge din hænder til at løfte hårrødderne op og hjælpe dit hår til at få fylde.

LÆS OGSÅ: Første date: Det skal du tage på

Fejl nr. 3: Du starter forkert

Du skal ikke starte med at tørre dine spidser. Du skal starte ved hovedbunden og bevæge din hårtørrer ud af og slutte lidt før spidserne. Når den øverste del er tør, så kan du begynde at forme spidserne.

Fejl nr. 4: Du bruger forkerte produkter

- Jo større din børste er, jo mere vil dit hår samarbejde, siger Rodney Cutler.

Din børste skal være nem, stor og gøre sit job godt, og gør den ikke det, så skal den skiftes ud. Det samme gælder for dine produkter. De skal også passe til dit hår og så skal de bruges rigtigt.

Vil du have fylde i dit hår, så skal du bruge produkter i hårbunden, der løfter håret op. Tilfører du dem i spidserne, så vil det hive dit hår ned. Og så advarer stylisten mod for meget hårspray…pas på med for meget, for det får håret til at falde sammen. Brug lidt og spray det på langt fra.

LÆS OGSÅ: Gør dette og få sex i morgen

Fejl nr. 5: Du giver ikke dit hår chance

Det er vigtigt, at du giver dit hår den tid, det har brug for, så det kan sætte sig undervejs i din styling-proces.

Lad det først tørre lidt af sig selv, og så føntørrer du. Bagefter lader du det køle af, før du går videre med at fylde produkter eller andet i håret. På den måde når du ikke at begå en masse fejl, før du opdager, hvordan dit hår egentlig har taget i mod føntørringen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.