Disse danskere kan vinde nordisk bogpris

De danske forfattere Pia Juul og Helle Helle er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2015.
Pia Juul (billedet) og Helle Helle er de to danske forfattere, som kan vinde Nordisk Råds Litteraturpris 2015.
Pia Juul (billedet) og Helle Helle er de to danske forfattere, som kan vinde Nordisk Råds Litteraturpris 2015. Foto: HOVE OLESEN PETER/POLFOTO

De danske forfattere Pia Juul og Helle Helle har chancen for at få Nordisk Råds Litteraturpris 2015, når den prestigefyldte pris bliver uddelt 27. oktober i Reykjavik.

De nominerede til prisen blev offentliggjort torsdag formiddag.

Pia Juul er nomineret for digtsamlingen "Avancular. Onkelagtige tekster", og Helle Helle er nomineret for romanen "Hvis det er".

Der er nomineret to forfattere fra hvert af de nordiske lande, og en enkelt forfatter fra Færøerne, Grønland, Åland og det samiske sprogområde.

Med prisen følger et beløb på 350.000 danske kroner.

I 2014 var det den finske forfatter Kjell Westö, der vandt prisen for romanen "Luftspejling 38". Sidste gang, en dansker vandt den prestigefyldte pris, var i 2013, hvor prisen gik til Kim Leine for romanen "Profeterne i Evighedsfjorden".

De seneste 10 år er prisen to gange gået til danske forfattere. Før Kim Leine modtog Naja Marie Aidt prisen i 2008 for novellesamlingen "Bavian".

Nordisk Råds Litteraturpris er blevet uddelt hvert år siden 1962 og gives til et skønlitterært værk, som er skrevet på et af de nordiske sprog. Det kan være en roman, et drama, en digt-, novelle- eller essaysamling.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.