Disse danske virksomheder betaler mest i skat

En lille håndfuld selskaber betaler næsten en tredjedel af den samlede selskabsskat i Danmark, viser nye tal.
Otte selskaber lægger samlet 18 milliarder kroner i skat i Danmark. En tredjedel af de samlede indtægter fra selskabsskat. (Arkivfoto)
Otte selskaber lægger samlet 18 milliarder kroner i skat i Danmark. En tredjedel af de samlede indtægter fra selskabsskat. (Arkivfoto) Foto: Peter Andersen 0045 40106628/free

Når den danske stat skal tælle indtægterne fra selskabsskat dominerer otte selskaber listen. De betaler til gengæld omkring en tredjedel af den samlede selskabsskat, der kommer i statens kasser.

Det viser det netop offentliggjorte skattelister fra Skatteministeriet. Offentliggørelsen af selskabsskat blev startet under den sidste regering og er fortsat under den nuværende.

Otte selskaber her betalt over en milliard kroner i selskabsskat hver. Samlet har disse otte lagt omkring 18 milliarder kroner i selskabsskat, svarende til en tredjedel af den samlede selskabsskat i hele Danmark på 56 milliarder kroner.

Øverst på listen over skattebetalere er medicinalselskabet Novo Nordisk. Selskabet, der sælger insulin og andre biologiske lægemidler verden over, lagde 5,5 milliarder kroner i statens kasser.

Næstøverst på listen er Kirkbi, selskabet bag en anden global, dansk succes; Lego. Kirkbi svarede 2,8 milliarder kroner i skat 2014.

Resten af listen domineres at olieselskaber som Maersk Oil, Shell og Nordsøfonden. Også de store banker er på listen over de største skattebetalere.

Nordea svarede 1,9 milliarder kroner, mens Danske Bank svarede 1,4 milliarder kroner.

Teleselskabet TDC slutter listen af de otte med en skattebetaling på 1,1 milliarder kroner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.