Diskotek dømt: "Vi lukker max 10 indvandrere ind"

En diskoteksgæst med et fremmedklingende navn ville bestille bord på diskoteket 'Dansebar'. Diskoteket sendte ham en sms-besked, hvor de skrev, at natklubben maksimalt lukker 10 indvandrere ind.
Ligebehandlingsnævnet har afjort, at diskoteket 'Dansebar' skal betale en bøde på 5.000 for diskrimination.
Ligebehandlingsnævnet har afjort, at diskoteket 'Dansebar' skal betale en bøde på 5.000 for diskrimination. Foto: YouTube

Diskotekskæden 'Dansebar' skal nu betale 5.000 kroner i godtgørelse til en dansker, der ikke kunne bestille bord på diskoteket. Diskoteket havde nemlig kvoter for, hvor mange gæster med indvandrerbaggrund de ville lukke ind. Det skriver mx.dk.

Der er tale om klar diskrimination, lyder det i afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet.

Nytårsaften ville gæsten med det fremmedklingende navn bestille bord på 'Dansebar' i København. Han fik i stedet en opsigtsvækkende sms-besked.

"Jeg spørger (om dit navn, red.), fordi Dansebar kun må lukke 10 indvandrere ind nytårsaften. Efter noget ballade før hen nemlig. Lidt en lorte regel. :/ Men den skal vi følge," står der i beskeden.

Diskotek vil ikke betale
Peder Johan Blak er indehaveren af Dansebar, og han mener, at afgørelsen er 'helt håbløs'.

"Jeg har ikke tænkt mig at betale de 5.000 kroner. Det var en ekstern promoter, som vi intet har med at gøre, der sendte den besked," siger Peder Johan Blak til mx.dk.

Peder Johan Blak oplyser, at der i den pågældende periode var problemer med indvandrer-bander i København.

"Derfor havde vi en en hård politik over for bander, der kom for at lave ballade. Men vi diskriminerer ingen, og vi har over 20 forskellige nationaliteter ansat," siger indehaveren af Dansebar.

Susanne Fischer, der er chefkonsulent i Ligebehandlingsnævnet, forklarer, at sager normalt bliver overdraget til Kammeradvokaten, hvis godtgørelsen ikke bliver betalt.

"Men inden det bliver en retssag, plejer de at betale, fordi de fornemmer, at det er alvor," forklarer hun.

Kilde: mx.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.